Σαλβίνι κατά Ρίτσαρντ Γκιρ: Να πάρεις τους μετανάστες στη βίλα σου (Photo)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Το γνωστό επιχείρημα των ακροδεξιών, λαϊκιστών και γενικά ανεγκέφαλων, ”να πάρετε τους μετανάστες σπίτια σας”, διατύπωσε ο ακροδεξιός υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, απευθυνόμενος στον γνωστό ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ.

Ο Σαλβίνι, αφότου διαπίστωσε ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις, πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα τους πρώην εταίρους του Κινήματος Πέντε Αστέρων και προανήγγειλε την κατάρρευση της κυβέρνησης.

Όντας λοιπόν σε προεκλογική περίοδο με βαριά ακροδεξιά ατζέντα, χρησιμοποιεί κάθε αφορμή και ειδικά το μεταναστευτικό για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.

Με αφορμή λοιπόν την έκκληση του διάσημου ηθοποιού στους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν λιμάνι για το πλοίο όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι, ανοιχτά των ιταλικών ακτών, 160 πρόσφυγες, έγραψε στο Twitter;

«Μιας και που οι φίλοι του από τις ΜΚΟ έχουν μαζέψει 180 μετανάστες σε πλοίο, είμαι βέβαιος ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Κάνω λάθος;;;», απάντησε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Open Arms σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμπεντούζα προκειμένου να απευθύνει έκκληση ώστε να μπορέσει το πλοίο να προσδέσει σε κάποιο λιμάνι. Με τον Σαλβίνι να αρνείται, όμως, να το δεχθεί στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Σαλβίνι
Ρίτσαρντ Γκιρ
Μετανάστες
Ιταλία
εκλογές
Has video: 

Πηγή: