Σε διαμέρισμα στην πλατεία Μαβίλη κατέθεταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis

Σε διαμέρισμα στην πλατεία Μαβίλη κατέθεταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis

Τι αναφέρουν πηγές της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για τα περί «γιάφκας»

Σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Μαβίλη κατέθεταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση Novartis, για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Μάλιστα, απαντώντας σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» στο οποίο αναφέρεται με νόημα στο γεγονός ότι το διαμέρισμα το οποίο αποκαλεί «γιάφκα» βρίσκεται κοντά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αν υπήρχαν κοριοί στον επίμαχο χώρο είναι παράνομο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη πρακτική για την εξέταση των προσατευόμενων μαρτύρων προβλέπεται από το σχετικό νόμο. Η επιλογή του χώρου δε γίνεται από το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες, για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται να εξετάζονται στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες καταθέσεις δόθηκαν στο επίμαχο διαμέρισμα όπου το τμήμα προστασίας μαρτύρων μετέφερε οδικώς τους εισαγγελείς κάτω από άκρα μυστικότητα. Ωστόσο, οι προστατευόμενοι μάρτυρες φέρονται να εξετάστηκαν και σε χώρο στην ασφάλεια αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις , το διαμέρισμα της Μαβίλη ξενοικιάστηκε καθώς εξαντλήθηκαν τα κονδύλια που είχαν στη διάθεση τους οι αρχές.

Πηγή: Newsbeast

Πηγή: Ελλάδα