Σε καθεστώς πίεσης το ευρώ – Η ενίσχυση του τελευταίου διαστήματος χτυπάει καμπανάκι στην ΕΚΤ

Δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς η εβδομάδα για το ευρώ, καθώς συνέχισε και σήμερα να χάνει έδαφος σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο, μετά τις υψηλές πτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, με την αναμονή για την επερχόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, να έχει κάνει τους επενδυτές επιφυλακτικούς σε σχέση με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Οι χρηματαγόρες αναμένουν ευρέως ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα ασχοληθούν διεξοδικά με το ευρώ και την ενδυνάμωση που παρουσιάζει το τελευταίο δίμηνο.

Την περασμένη εβδομάδα η ισοτιμία του ζευγαριού ευρώ/δολάριο άγγιξε το 1,200 το υψηλότερο επίπεδο για περισσότερο από 2 χρόνια και βασικό σημείο αντίστασης για πολλούς αναλυτές.

Στη συνέχεια όμως υπήρξε αναστροφή πορείας, κυρίως διότι μεγάλη μερίδα των επενδυτών θέλησε να κατοχυρώσει κέρδη κι έτσι η ισοτιμία κυμάνθηκε κοντά στην περιοχή του 1,1838.

Σήμερα περί τις 20:35 ώρα Ελλάδος η ισοτιμία κινείται πέριξ του 1,818, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται έναντι του ευρώ κατά 0,16%.

Από την άλλη οι επενδυτές δεν είχαν κανένα λόγο να στοιχηματίσουν σήμερα στο δολάριο, καθώς οι αμερικανικές αγορές είναι κλειστές για την εθνική αργία της Labour Day.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το ευρώ δέχεται σήμερα πιέσεις κι ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν αισθητά κέρδη, μετά από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Παράλληλα επιβαρυντικά για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ήταν και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Ιούλιο η οποία επιβραδύνθηκε στο 1,2% σε μηνιαία βάση, από 9,3% τον Ιούνιο.

Αύριο αναμένονται τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ και την ανεργία της Ευρωζώνης κατά το καταστροφικό β΄ τρίμηνο του 2020, τα οποία όπως αναφέρουν οι αναλυτές δεν αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του ευρώ έως την Πέμπτη και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, εκτός και αν είναι συντριπτικά καλύτερα από το αναμενόμενο.

Ωστόσο σήμερα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα αντισταθμίζει τις απώλειές του, καταγράφοντας άνοδο 0,7% σε σχέση με τη βρετανική στερλίνα, φέρνοντας την ισοτιμία στις 89,72 πένες, καθώς το Brexit και η νέα αβεβαιότητα γι αυτό που αναδύθηκε μετά τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στοίχισαν στο βρετανικό νόμισμα.

Πηγή:newmoney.gr

The post Σε καθεστώς πίεσης το ευρώ – Η ενίσχυση του τελευταίου διαστήματος χτυπάει καμπανάκι στην ΕΚΤ appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Οικονομία – Τι Νέα Λάρισα;