Σε υψηλό 19 ετών η ανεργία στην Αυστραλία

Περαιτέρω 227.700 θέσεις εργασίας περιέκοψε η οικονομία της Αυστραλίας τον Μάιο, με τον δείκτη της ανεργίας να διαμορφώνεται σε υψηλό 19 ετών, στο 7,1%, καθώς οι περιορισμοί εξαιτίας του κορονοϊού συνέχισαν να υπονομεύουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και να πλήττουν τη δραστηριότητα.

Η πτώση στην απασχόληση ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των 75.000. Επίσης, έρχεται μετά από την πτώση κατά 600.000 τον Απρίλιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό (από τον Μάρτιο) στις 835.000 θέσεις εργασίας.

Η αύξηση της ανεργίας μετριάστηκε από τους μεγαλύτερους από ό,τι συνήθως αριθμούς απασχολούμενων και ανέργων ανθρώπων που εγκαταλείπουν το εργατικό δυναμικό, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία.

Αυτό αποτυπώνεται σε μια περαιτέρω πτώση του ποσοστού συμμετοχής, το οποίο μειώθηκε κατά 0,7% στο 62,9% τον Μάιο, που αποτελεί χαμηλό 19 ετών.

Η πανδημία έχει οδηγήσει την οικονομία της Αυστραλίας στην πρώτη της ύφεση εδώ και 29 χρόνια, αλλά αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Μιλώντας εξάλλου σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός της χώρας Scott Morrison, τόνισε πως “θα χρειαστούμε δύο χρόνια για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν (από την πανδημία) και νομίζω θα χρειαστούμε περισσότερα από πέντε χρόνια για να βρεθούμε εκεί που σχεδιάζαμε να είμαστε”.

The post Σε υψηλό 19 ετών η ανεργία στην Αυστραλία appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΑΘΛΗΤΙΚΑ – Newsone.gr