Σεξιστικό σχόλιο Ρώσου βουλευτή σε 34χρονη υπουργό: Δεν άκουσα την ομιλία της γιατί κοιτούσα το στήθος της

ΚΟΣΜΟΣ

 

Κύμα σχολίων, που μαρτυρούν οργή, έχει προκαλέσει η δήλωση κομμουνιστή βουλευτή στη Ρωσία, ο οποίος είπε ότι δεν παρακολούθησε την ομιλία υπουργού επειδή… τον παραπλάνησε το στήθος της.

Η σεξιστική δήλωση του 54χρονου Πιοτρ Αμόσοφ για την 34χρονη Ιρίνα Βισοκίσκι κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με το protothema.gr ο πολιτικός προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως ως «υγιής άντρας» έστρεψε το βλέμμα του σε ένα γυμνό σημείο γυναικείου σώματος.

Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, τη στιγμή της ομιλίας της υπουργού Επιχειρηματικότητας.

Ο 54χρονος, μάλιστα, εισηγήθηκε την κατάργηση φορέματος στις γυναίκες.

Στη συνέχεια, η 34χρονη απαντώντας στα σεξιστικά σχόλια του βουλευτή είπε το εξής: «δεν θα συζητήσω τις ενδυματολογικές επιλογές μου μαζί σας».
 

Όχι μόνο δεν στηρίχτηκε, αλλά επικρίθηκε

Το ακόμη πιο εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι η νεαρή υπουργός όχι δεν βρήκε στήριξη αλλά επικρίθηκε για την απάντησή της.

Ο πρόεδρος του μονομελούς δικαστικού σώματος στο Γιακούτσκ, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό ήταν κομπλιμέντο, τής είπε να μην απαντά στα σχόλια και να μην μιλά με επιθετικό τόνο σε βουλευτή αλλά να στέκεται απλώς και μόνο στην ομιλία της…

Μάλιστα ο πρόεδρος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει αναφορά στους ανώτερούς της για το περιστατικό, ενώ η υπουργός δεν μπορούσε να απαντήσει στη μομφή γιατί το μικρόφωνό της ήταν κλειστό.

Η Βισοκίσκι δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα σεξιστικών σχολίων από συναδέλφους της για τις ενδυματολογικές επιλογές της.

Αμόσοφ
Ρωσία
Βισοκίσκι
Has video: 

Πηγή: