Σοκάρει η ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε τον 30χρονο στην Πολυτεχνειούπολη: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου»

Για όσα έγιναν το πρωί της Τρίτης (27/09) στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου κατά την επιχείρηση εξάρθρωσης των φερόμενων εγκληματικών ομάδων που δρούσαν στις φοιτητικές εστίες, μίλησε η 25χρονη ανθυπαστυνόμος η οποία, μετά από συμπλοκή με τον 30χρονο συλληφθέντα, αναγκάστηκε να τον πυροβολήσει με το επιχειρησιακό της πιστόλι, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μεταφερθεί, τραυματισμένος, στον Ερυθρό Σταυρό.

«Αν είχε όπλο πάνω του, θα το είχε αξιοποιήσει»

«Αρχικά πρέπει να πω ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έπραξα αυτό που έπρεπε για τη ζωή τη δική μου και του συναδέλφου. Ήμουν στην επιχείρηση από την προηγούμενη ημέρα και ήταν πολλή η κούραση κι έτσι είπα να φύγω για δύο ώρες και να επιστρέψω», περιέγραψε η ίδια στον Alpha.

«Την ώρα που έφευγα, κατάλαβε ότι ήμουν αστυνομικός και μου επιτέθηκε. Ήξερα ότι αυτός ήταν ο “εγκέφαλος” της υπόθεσης. Το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη την ώρα είναι να δω το χώρο γύρω μου, να μην έχει κόσμο γιατί πρόκειται για φοιτητική εστία. Αφού βεβαιώθηκα για την ασφάλεια όλων, ενήργησα όπως θα έπρεπε. Πάνω του είχε μόνο αυτό το κατσαβίδι αλλά συνήθως κινούνταν με οπλισμό. Ήρθε καταπάνω με σκοπό να μου επιτεθεί. Είναι ξεκάθαρο πως αν είχε όπλο πάνω του, θα το είχε αξιοποιήσει. Δεν ήρθε απλώς για να με απειλήσει ή να με τραυματίσει. Εάν δεν είχα σηκώσει το χέρι μου, θα με είχε τραυματίσει στο λαιμό, στην καρωτίδα», κατέληξε.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης