Σπουδαία νέα: Στο Χαλάνδρι τα σκουπιδιάρικα κινούνται με απορρίμματα της κουζίνας

Σκουπιδιάρικα στο Χαλάνδρι κινούνται με υπολείμματα τροφών μετά την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος με την ονομασία «Waste4Think».

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υλοποιείται στο Χαλάνδρι σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς πλέον απορριμματοφόρα κινούνται με φλούδες φρούτων και υπολείμματα τροφών που καταλήγουν σε ειδικούς κάδους σκουπιδιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Waste4Think, τα απορρίμματα κουζίνας συλλέγονται, αποξηραίνονται και μετά από ειδική επεξεργασία χρησιμοποιούνται για βιο-αεριοκίνηση των σκουπιδιάρικων.
Έτσι, το βιοαέριο που θα παράγεται από απόβλητα κουζίνας θα αποτελέσει την καύσιμη ύλη για τα απορριμματοφόρα στο Χαλάνδρι.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν 3 χρόνια με τη συμμετοχή 250 νοικοκυριών, τα οποία ανέλαβαν να συλλέγουν τα απορρίμματα της κουζίνας σε ειδικό οικιακό κάδο με βιοαποδομήσιμη σακούλα και στη συνέχεια να τα ρίχνουν σε μεγαλύτερο κάδο στη γειτονία τους, τον οποίο και άνοιγαν με ειδικό κλειδί.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητή ΕΜΠ και νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου, παρουσιάζει αναλυτικά τη διαδικασία για την παραγωγή βιοαέριου:

Μία πληρέστερη παρουσίαση της βιοαεριοκίνησης απορριμματοφόρου με βιοαέριο που παράγεται στο ΕΜΠ από υπολείμματα τροφών που συλλέγονται με διαλογή στην πηγή και ξηραίνονται στον Δήμο Χαλανδρίου – επίδειξη κυκλικής οικονομίας με το πρόγραμμα Waste4Think

Gepostet von Gerasimos Lyberatos am Montag, 9. September 2019

 

The post Σπουδαία νέα: Στο Χαλάνδρι τα σκουπιδιάρικα κινούνται με απορρίμματα της κουζίνας appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr