Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο «μετρ του ριφιφί», με λεία άνω των 150.000 ευρώ

Τον «μετρ του ριφιφί» συνέλαβε η ελληνική αστυνομία.

Ο 38χρονος φαίνεται πως είχε καταφέρει να γίνει εφιάλτης για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων, καθώς τα ρήμαζε με… αθόρυβο τρόπο. Μάλιστα, η λεία του από τα κλοπιμαία ξεπερνάει τα… 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος διέπραττε κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων, κυρίως με τη μέθοδο του ριφιφί. Ο δράστης κινούταν με πολυτελές όχημα και εντόπιζε τα καταστήματα σε μεγάλους οδικούς άξονες.

Τη νύχτα, ο άνδρας προσέγγιζε τα καταστήματα εκ νέου, επιχειρώντας να εισέλθει σε αυτά χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός.

Κατά την αστυνομία, ο δράστης κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και άνοιγε τρύπες σε τοίχους ή τζαμαρίες στο πλάι των καταστημάτων, ή και σε τοίχους γειτονικών κτιρίων.

Ακολούθως, αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ διοχέτευε τη λεία του σε δίκτυο κλεπταποδόχων. Κατά τις εκτιμήσεις, η αξία των κλοπιμαίων που απέσπασε ο 38χρονος ξεπερνά τα 150.000 ευρώ.

Ο άνδρας δρούσε κυρίως στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διέπραξε εννέα κλοπές από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και στη Λαμία, όπου διέπραξε ακόμη μία κλοπή.

Στην κατοχή του, καθώς και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, ένα πιστόλι, 83 φυσίγγια, ένα ασύρματος, αλλά και 49,5 γραμμάρια κάνναβης.

Πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης