Στα τοπία του Αρχαίου Δράματος

Το Θεσσαλικό Θέατρο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διά της Διεύθυνση Β’θμιας, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν την έναρξη της καινοτόμου εκπαιδευτικής δράσης Στα Τοπία του Αρχαίου Δράματος.

Με πεποίθηση ότι η οικοδόμηση θεσμών ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω στοχεύουμε στην εξοικείωση των μαθητών της πόλης μας και του νομού όχι μόνο στην τέχνη του θεάτρου αλλά και στην τεράστια παρακαταθήκη του Αρχαίου Δράματος με έμφαση στη δυναμική του επίδραση στο σύγχρονο κόσμο. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος διάχυσης της τέχνης του θεάτρου σε μια πόλη με δύο αρχαία θέατρα στον αστικό ιστό. Η καινοτομία είναι ότι το Θεσσαλικό Θέατρο αναλαμβάνει το ρόλο μέντορα σε αυτό το project με δύο τρόπους: Ο ένας είναι η οργάνωση βιωματικών εργαστηρίων με αναγνωρισμένους επαγγελματίες του θεάτρου που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς της Β’ θμιας εκπαίδευσης, και ο δεύτερος είναι η παρακολούθηση και η συμβουλευτική στο χώρο των προβών των σχολείων που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα από το Θεσσαλικό Θέατρο.

Η δράση Στα Τοπία του Αρχαίου Δράματος θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των παραστάσεων στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας το Μάιο του 2020 με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Η δράση αυτή διασυνδέεται και με την Λάρισα- (Πόλη που μαθαίνει).

Τη χρονική περίοδο 2019 -2020 τέσσερα σχολεία του Ν. Λάρισας παίρνουν μέρος στο project Στα Τοπία του Αρχαίου Δράματος:

Γυμνάσιο – Λ.Τ Αρμενίου, με το έργο Χοηφόροι του Αισχύλου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Κο Δημήτρη Σακελλαρίου.
Ιδιωτικό Γυμνάσιο Σχολή Καραβάνα, με το έργο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κα Ελένη Παπακωστούλη
4ο ΓΕΛ Λάρισας με το έργο Όρνιθες του Αριστοφάνη, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κα Αγγελική Βόγια
1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, με το έργο Αντιγόνη του Σοφοκλή, με υπεύθυνους καθηγητές τον Κο Αργύρη Γιουρούκη και τον Κο Δημήτρη Σακατζή.

Βιωματικά Εργαστήρια:

Αρχαίο Δράμα: «Σκηνογραφικές και ενδυματολογικές προσεγγίσεις στο Αρχαίο Δράμα» με την Άση Δημητρολοπούλου (Αρχιτεκτόνισσα και σκηνογράφος – Διδάσκουσα στο Τμήμα Θεάτρου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) 22 και 23 Φεβρουαρίου.
Κώστας Βόμβολος: «Μέθοδος διδασκαλίας της μουσικής για τη δημιουργία Χορού» (Συνθέτης, Διδάσκων στο Τμήμα Θεάτρου, Α.Π.Θ) 21 και 22 Μαρτίου.
Μάρθα Φωκά: «Κατασκευή μάσκας» (Σκηνογράφος Α.Π.Θ.) 4 και 5 Απριλίου.

The post Στα τοπία του Αρχαίου Δράματος appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;