Σταϊκούρας: 137.073 αιτήσεις για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

«Ρεαλιστικές» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τις εκτιμήσεις του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για την πορεία της εθνικής οικονομίας και παράλληλα επισήμανε πως eurogroup και ecofin επανεπιβεβαίωσαν την θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε και την τροπολογία για την μηνιαία παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα» τονίζοντας πως εως σήμερα έχουν υποβληθεί 137.073 αιτήσεις.

«Χθες και σήμερα είχαμε τις συνεδριάσεις του γιουρογκρουπ και του εκοφιν για μια σειρά θεμάτων όπως ολοκλήρωση διαδικασίας Ταμείου Ανάκαμψης, τραπεζική ολοκλήρωσης, ψηφιακή χρηματοοικονομική, ενίσχυση ρόλου ευρώ και συζήτηση για την 7η έκθεση αξιολόγησης.

Είναι η τέταρτη θετική έκθεση σε λιγότερο από χρόνο. Αναγνωρίστηκε από όλους ότι η κυβέρνηση υλοποιεί έγκαιρα μεθοδικά και στοχευμένα μεγάλο πακέτο μέτρων με το οποίο περιόρισε τις επιπτώσεις της πανδημίας. Επιβεβαιώθηκε η πρόοδος παρά τη δυσμενή συγκυρία στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών κυρίως στο επενδυτικό περιβάλλον. Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών προχωρά στην αντιμετώπιση προκλήσεων με υλοποίηση του σχεδίου της. Με υπευθυνότητα και συνυπολογίζοντας τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους συνεχίζουμε το σχεδιασμό για την στήριξη οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης