Σταϊκούρας: Έρχεται μείωση του ενοικίου στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, αλλά δεν έκλεισαν

Σταϊκούρας: Έρχεται μείωση του ενοικίου στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, αλλά δεν έκλεισαν

Τη νομοθετική αυτή ρύθμιση προανήγγειλε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών

Αύριο αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης για τη μείωση του ενοικίου, και στις επιχειρήσεις που πλήττονται μεν από την κρίση, αλλά δεν έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση.

Τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, προανήγγειλε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Στην περίπτωση αυτή, και για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα μειωθεί κατά 40% το ενοίκιο που καταβάλλουν για την επαγγελματική στέγη, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν μείωση, επίσης κατά 40%, για την πρώτη κατοικία τους.

“Χωρίς να θεωρήσετε κάτι δεδομένο, κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες ώρες και ημέρες θα νομοθετήσουμε και για όλες τις άλλες επιχειρήσεις που πλήττονται και δεν έκλεισαν με κυβερνητική εντολή τη μείωση του ενοικίου κατά 40%”, δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ρύθμισης οφειλών μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης για τους μήνες που διήρκεσε η αναστολή αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αναστολής αν απαιτηθεί για υγειονομικούς λόγους, ενώ για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε πιο πολλές δόσεις είπε επίσης πως “τελεί υπό αξιολόγηση”.

Για το περιθώριο παράτασης της προστασίας πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως “από τον Ιούλιο του 2019 στις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση έχει πετύχει τους στόχους της. Ακόμα και αν ορισμένες φορές οι θεσμοί δεν ήταν σύμφωνοι μαζί μας. Σας θυμίζω ότι πέτυχε και την παράταση της πρώτης κατοικίας για τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος Απριλίου όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευτεί η εν λόγω παράταση να λήξει τον Δεκέμβριο. Άρα την κατάλληλη στιγμή, με υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία θα αναλάβουμε την κατάλληλη πρωτοβουλία”.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως είναι αναληθής η θέση του πως δεν είναι αρκετά τα μέτρα. “Ο πίνακας του ΣΥΡΙΖΑ όμως αποδεικνύει – και δεν είναι πλήρης ο πίνακας – πως τα δημοσιονομικά μέτρα είναι περισσότερα από αυτά που έχει πάρει η Ισπανία, η Ιταλία, το Βέλγιο και είναι όσα έχει πάρει η Γαλλία. Πως λοιπόν καθυστερήσαμε και δεν έχουμε πάρει εμπροσθοβαρώς μέτρα αφού τα στοιχεία δείχνουν πως έχουμε πάρει περισσότερα από πολύ μεγάλες χώρες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση” ανέφερε.

 

πηγή: thetoc.gr

Πηγή: Ελλάδα