Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης: «Μακάρι η γυναίκα μου να μην πέθανε από το εμβόλιο»

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί από τη Δευτέρα του Πάσχα η οικογένεια της 44χρονης γυναίκας από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, η οποία πέθανε λίγες ώρες αφότου έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Η ιατροδικαστικής εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός της προήλθε από έμφραγμα του μυοκαρδίου, ωστόσο ο σύζυγός της όρισε ειδικό πραγματογνώμονα και περιμένει απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου της, καθώς όπως λέει ήταν απολύτως υγιής.

«Όλο το κουράγιο το βρίσκω για τα παιδιά μου. Η νεκροψία έδειξε ότι έφυγε από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. Το θέμα είναι γιατί δημιουργήθηκε. Αν δεν βάζαμε ιατροδικαστή θα μπορούσε το θέμα να προχωρήσει για να δούμε αν ήταν από το εμβόλιο ο θάνατος; Ήταν μια υγιέστατη κοπέλα, πριν καιρό είχε κάνει γενικές εξετάσεις. Πώς βγήκαν αυτά που λένε για παλιό έμφραγμα; Λένε πράγματα που δεν υφίστανται. Λένε ότι 13 Απριλίου είχε κάνει επέμβαση, δεν είχε περάσει ούτε έμφραγμα. Αν είχε προβήματα υγείας θα πήγαινε να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο; Εσείς αν είχατε περάσει τρία εμφράγματα θα πηγαίνατε να κάνετε το Astrazeneca;» είπε ο κ. Κώστας Γκουγκουλιάνης στο OPEN.

Ο ίδιος αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις και αυτό που ζητά είναι να μην κουκουλωθεί η υπόθεση και να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου της συζύγου του.

«Το μόνο που θέλω είναι να βγουν τα αποτελέσματα, να μάθει ο κόσμος, να προφυλαχθούμε όλοι μας. Θέλω να προφυλάξω τον κόσμο. Ήταν να κάνω το εμβόλιο και το σταμάτησα, δεν πήγα. Δεν είμαι ούτε αρνητής, ούτε κατά των εμβολιασμών. Καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Αλλά αν πραγματικά το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν είναι καλό, ας μην γίνεται», είπε.

Αποκάλυψε μάλιστα πως η 44χρονη είχε προγραμματίσει να κάνει το εμβόλιο της Pfizer, άλλα το άλλαξε με AstraZeneca για να το κάνει πιο γρήγορα.

«Ήθελε να προστατευτεί, να είναι πιο άνετη, να βλέπει τον πατέρα της, φοβόταν μην κολλήσουν τα παιδιά. Όλοι μας δεν πρέπει να έχουμε μια τέτοια στάση; Ο αγώνας μου είναι αυτός, να ακούσει ο κόσμος, μακάρι να μην είναι από το εμβόλιο. Θέλω να μην κουκουλωθεί το θέμα. Αν έφυγε από το εμβόλιο, ας έφυγε από το εμβόλιο, αλλά να το σταματήσει η κυβέρνηση», είπε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Στον θάνατο της 44χρονης αναφέρθηκε χθες κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων και η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως η Επιτροπή έχει ενημερωθεί σχετικά με το περιστατικό και θα ερευνήσει διεξοδικά τα αίτια θανάτου της γυναίκας.

Τέλος την Τετάρτη, η επαρχία του Καναδά Αλμπέρτα ανακοίνωσε ότι κατέγραψε τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο ασθενούς από μια σπάνια θρόμβωση μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Πρόκειται για μια 50χρονη γυναίκα η οποία αποτελούσε τη δεύτερη γυναίκα που παρουσίασε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca ανάμεσα σε 253.000 ανθρώπους που έχουν κάνει αυτό το εμβόλιο στην Αλμπέρτα.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης