Συναγερμός στο Βόλο: Θετικό στον κορωνοϊό ζευγάρι από τη Γερμανία – Έκλεισαν σχολεία

ΕΛΛAΔΑ
 
Θετικό στον κορωνοϊό βγήκε το δείγμα του ζευγαριού που ήρθε από τη Γερμανία και συναντήθηκε με ζευγάρι από τον Βόλο, στην Καλαμπάκα. Kλείσιμο σχολείων για απολυμάνσεις και 7 ημέρες στα 45 παιδιά που προπονούσε ο γυμναστής, αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 4.
 
Τόσο η 30χρονη έγκυος γυναίκα, όσο και ο σύζυγος της από το Βόλο που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είχαν συναντήσει στην γειτονική πόλη των Τρικάλων, ένα φίλο τους, που είχε έρθει από Γερμανία και που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι φέρει τον ιό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι που ήλθε από τη Γερμανία, παρότι έλαβε σύσταση να μείνει σε 14ήμερη καραντίνα, την αγνόησε και πήγε στα Τρίκαλα, κάνοντας στάση στο Βόλο όπου και συναντήθηκε με την 30χρονη και το σύζυγό της, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο ζευγάρια συναντήθηκαν και στην Καλαμπάκα.
 
Μετά από ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος υπέγραψε απόφαση με την οποία την Παρασκευή 5 Ιουνίου δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία 1ο και 4ο Νέας Ιωνίας, 15ο και 24ο Βόλου και το συστεγαζόμενο 25ο Νηπιαγωγείο, καθώς εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτά πιθανόν ήρθαν σε επαφή με τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού που καταγράφηκαν στον Βόλο.
 
Στα σχολεία αυτά θα γίνει πλήρης και σχολαστική απολύμανση, όπως άλλωστε και στο σύνολο των διδακτηρίων της πόλης στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.
 
Πληροφορίες: ΕΡΤ

Βόλος
Κορωνοϊός
κρούσματα
Has video: 

Πηγή: