Συνάντηση Αναστασιάδη – Μακρόν αύριο στο Παρίσι

Διπλωματικός μαραθώνιος με φόντο την τουρκική προκλητικότητα εξελίσσεται και με επίκεντρο τη Λευκωσία, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη να μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι, για να συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο πρωί μετά από πρόσκληση του κ. Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας και της ‘Άμυνας, οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και θέματα που άπτονται των προτεραιοτήτων της ατζέντας της ΕΕ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός ‘Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με ιδιαίτερο, ωστόσο, ενδιαφέρον αναμένεται και το περιεχόμενο των δηλώσεων των δύο ηγετών αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής τους, μετά και την έκδοση της NAVTEX της Τουρκίας για πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα όριά της με την κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή: protothema.gr

The post Συνάντηση Αναστασιάδη – Μακρόν αύριο στο Παρίσι appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;