«Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια» είχε ο  Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννη

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης, Συντονιστής Παραγωγικών Τομέων τη Νέας Δημοκρατίας, είχε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση στα γραφείου του Υπουργείου Τουρισμού με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια για τα θέματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε με τουριστικούς φορείς στην Κρήτη.

Αφού τον ευχαρίστησε για τη συνάντηση, του ανέπτυξε την αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που θα συμβάλλει αποφασιστικά στον ποιοτικό τουρισμό που πρέπει να προσφέρει η χώρα μας στα εκατομμύρια των επισκεπτών της. Αναφέρθηκε ακόμη, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος στην καθημερινή άσκηση των δραστηριοτήτων του, ένας κλάδος που αποτελεί για την Κρήτη και όλη τη χώρα έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας.

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης είναι απαραίτητη η συνεργασία του Πρωτογενούς Τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις για την ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και της κρητικής διατροφής. Είναι αναγκαία επίσης, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να δοθούν ανταγωνιστικές αμοιβές στους εργαζόμενους του Τουρισμού. Ενώ ζωτικής σημασίας αποτελεί η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην Κρήτη, κάτι που θα προσφέρει καταρτισμένα στελέχη και θα αναβαθμίσει ποιοτικά το τουριστικό προϊόν.

Ο Υπουργός από πλευράς του εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον κλάδο του Τουρισμού και την πεποίθησή του ότι η φετινή χρονιά θα είναι χρονιά ορόσημο για τον Ελληνικό Τουρισμό. Με ρεκόρ αφίξεων και εσόδων. Τον ενημέρωσε, επίσης, ότι προγραμματίζει στο επόμενο διάστημα να επισκεφθεί την Κρήτη και να συναντηθεί με τους φορείς του Τουρισμού με τους οποίους άλλωστε βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης