Συνεργασία φαρμακευτικών κολοσσών για εμβόλιο έως το 2021

Δύο φαρμακευτικοί κολοσσοί γνωστοποίησαν σήμερα την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της Covid-19, μια συνεργασία από την οποία οι δύο εταιρείες ελπίζουν να έχουν αποτελέσματα έως το 2021.

Ο γαλλικός και ο βρετανικός όμιλος θα συνδυάσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της νόσου Covid-19.

«Το υποψήφιο εμβόλιο αναμένεται να εισέλθει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και στην περίπτωση επιτυχίας θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021» ανακοίνωσαν.

Η μία φαρμακευτική «θα φέρει σε αυτήν τη συνεργασία τον αντίγονό της της πρωτεϊνης S του Covid-19» και η άλλη «την τεχνολογία του παραγωγής εμβολίων με ανοσοενισχυτική ουσία για πανδημική χρήση», όπως ανακοίνωσαν.

Ο συνδυασμός ενός πρωτεϊνικού αντιγόνου και μιας ανοσοενισχυτικής ουσίας θεωρείται μια «καλά εξακριβωμένη διαδικασία, που χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια που έχουν ήδη βγει στο εμπόριο».

Την ανακοίνωση χαιρέτισε και ο «στρατηγός» στη μάχη της χώρας κατά του κοροναϊού Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας λόγο για επιστημονική αλληλεγγύη και χρήση της γνώσης ενάντια στον κοινό εχθρό.


Πηγή: Υγεία – ΤΑ ΝΕΑ