Συνεργασία ΙΤΕ και Συλλόγου Αποφοίτων Σταυράκειου Γυμνασίου – Λυκείου Ανωγείων

Για την ανάπτυξη της κοινωνίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου-Λυκείου Ανωγείων, με στόχο την ενίσχυση της συμβολής των δύο φορέων στην ανάπτυξη της κοινωνίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ευρύτερα.

Το πρωτόκολλο υπεγράφη από τον πρόεδρο του ΙΤΕ, καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη και από τους Βασίλη Δραμουντάνη, πρόεδρο, και Αναστάσιο Μπαγκέρη, κοσμήτορα του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Ο στόχος, όπως επισημάνθηκε, θα επιτευχθεί μέσω της προαγωγής του ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου και μέσω της ανάληψης δράσεων που θα αποσκοπούν στην καλλιέργεια του αισθήματος της φιλομάθειας, αλλά και στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, στους μαθητές αλλά και στον ενήλικο πληθυσμό του δήμου Ανωγείων. Για την υλοποίηση των στόχων αυτών, προβλέπεται η συνεργασία ερευνητών του ΙΤΕ με ομάδες καθηγητών και μαθητών στην εκπόνηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων, θερινών σχολείων και ποικίλων άλλων δράσεων.

Ο πρόεδρος του ΙΤΕ κ. Ταβερναράκης, δήλωσε πως «μέσω αυτής της συνεργασίας το ΙΤΕ φιλοδοξεί, με όχημα την εκπαίδευση και την έρευνα, να συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της ιστορικής κοινότητας των Ανωγείων, με την καλλιέργεια, ενίσχυση και προάσπιση ηθικών και εκπαιδευτικών αξιών που θα συμβάλουν στην εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και ανάδειξη της τοπικής κοινωνίας. Τα οφέλη θα είναι αμφίδρομα και πολλαπλά, καθώς τα Ανώγεια αποτελούν κοιτίδα πολιτισμού και τέχνης, με ανεξίτηλη προσφορά στην ιστορία του τόπου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων, Βασίλης Δραμουντάνης, δήλωσε πως το ΙΤΕ υποστηρίζει σταθερά την αρχέγονη τάση της ανθρωπότητας, να αναζητά το επόμενο βήμα. Αναζητούμε κι εμείς το επόμενο βήμα εμπρός, μιας κοινωνίας με πολλές και σπουδαίες κατακτήσεις αλλά και με βαριές πληγές, είπε. «Αυτό το επόμενο βήμα εμπρός, θα αναζητήσουμε μαζί με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, σε μια προσπάθεια προέκτασης της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τη νέα γενιά των Ανωγείων, είτε αυτή φοιτά στο Σταυράκειο Γυμνάσιο και Λύκειο είτε όχι». Παρατήρησε δε, πως ο άνθρωπος, χιλιάδες χρόνια πριν πει τη λέξη “έρευνα”, υπηρέτησε την ιδέα της, επισημαίνοντας ότι «η έρευνα, είναι ίσως η βαθύτερη ιδέα που μυστηριωδώς φυτεύτηκε στο ανθρώπινο είδος, άλλαξε συντριπτικά τη ροή της εξέλιξης στη Γη και είναι η εντολή που συνεχίζει να καθορίζει κάθε μας βήμα προς την κοινωνία, τον πλανήτη και το άγνωστο σύμπαν».

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης