Σύνοδος Κορυφής: «Σκληρό» κείμενο κατά της Τουρκίας από τους «28»

Οι ηγέτες εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες και για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει ανταποκριθεί παρά τις προειδοποιήσεις

Με «στοχευμένα μέτρα» προειδοποιεί η ΕΕ την Τουρκία. Το κείμενο των συμπερασμάτων που υιοθέτησαν οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ είναι πολύ αυστηρό σε βάρος της Τουρκίας καθώς καταδικάζει την Τουρκία, επιβεβαιώνει προηγούμενες αποφάσεις Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. Να σημειωθεί ότι η Κυπριακή πλευρά ζήτησε το κείμενο συμπερασμάτων να γίνει περισσότερο «σκληρό», ενώ ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τους ηγέτες των 28 για την αλληλεγγύη τους. Οι ηγέτες εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες και για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει ανταποκριθεί παρά τις προειδοποιήσεις.

Η Σύνοδος Κορυφής υιοθέτησε στην πραγματικότητα τις αποφάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών, υποστηρίζοντας την πρόσκληση στην Επιτροπή και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να υποβληθούν επιλογές για κατάλληλα μέτρα χωρίς καθυστέρηση, συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων μέτρων.

«Η ΕΕ θα το παρακολουθήσει από κοντά και θα ανταποκριθεί καταλλήλως σε αλληλεγγύη με Κύπρο.Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ενημερώνεται για το θέμα και θα επανέλθει στο ζήτημα ως πρέπει», αναφέρεται στα συμπεράσματα. Οι ηγέτες συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα και όλα δείχνουν ότι στο επόμενο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τον Ιούλιο θα υπάρξουν εξελίξεις

The post Σύνοδος Κορυφής: «Σκληρό» κείμενο κατά της Τουρκίας από τους «28» appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr