ΣΥΡΙΖΑ για Διακόπουλο και Oruc Reis: Επικοινωνιακό μπάχαλο – ομολογία παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων

Ως ομολογία της παραβίασης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Διακόπουλου και επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Επιβεβαιώνεται η παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ουσιαστικά και τις διευκρινίσεις Διακόπουλου κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αντί να προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα, ασχολείται με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυριζόταν στον ΑΝΤ1 πως το Oruc Reis δεν έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του κ. Μητσοτάκη, κ. Διακόπουλος, επιβεβαίωνε εμφατικά στο Open πως και έρευνες έγιναν και κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας υπήρξε, διαψεύδοντας ταυτόχρονα και τις αστειότητες περί «θορύβου» που εμπόδιζε τις έρευνες.

Δυστυχώς, ακόμα και στα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει».

Σωστά τα λέει – φαιδρές οι διαρροές περί θορύβων

Νωρίτερα μάλιστα ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ μέσω twitter είχε χαρακτηρίσει σωστή την αρχική δήλωση Διακόπουλου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρει: «Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση», λέει σωστά ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας» και προσθέτει ο κ. Κατρούγκαλος σε δεύτερο tweet:

«Αλλά πώς συμβιβάζονται τα αυτονόητα αυτά με τις πρότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι θα αποκρουστεί κάθε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων; Με τις φαιδρές διαρροές περί «θορύβων»; Με τις διατριβές στα κανάλια των στελεχών της ΝΔ ότι δεν γίνονται έρευνες;».

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ