ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Πήγε στην Κάσο μόνο για να βγάλει φωτογραφίες

Μπορεί στα εθνικά θέματα όπου το τελευταίο διάστημα η χώρα μας αντιμετωπίζει απανωτές προκλήσεις από την Τουρκία να υπάρχει μία συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης, δεν ισχύει όμως το ίδιο στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας.

Με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κάσο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά ενώ εξήγγειλε περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά εντός του 2020, η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να ασκήσει δριμεία κριτική, μηδενίζοντας επί της ουσίας όλες τις εξαγγελίες με θετικό πρόσημο.

«Σαν αλεξιπτωτιστής και μόνο για να βγάλει φωτογραφίες πήγε στην Κάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καμία απάντηση για τα ουσιαστικά ζητήματα των νησιών», δήλωσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε, «φαίνεται ότι επισκέφθηκε το νησί της Κάσου σαν απλός παρατηρητής, κάνοντας διαπιστώσεις και εκφράζοντας ευχολόγια, ξεχνώντας ότι είναι εν ενεργεία Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ότι ηγείται μιας Κυβέρνησης από την οποία καταργήθηκε το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής».

Για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε,  «υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά, ξεχνώντας ότι από τον Ιούλιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναγγείλει την οριστική κατάργηση του μέτρου για τα νησιά κάτω από 1.000 κατοίκους και φυσικά ξεχνώντας ότι η Κυβέρνησή του αρνήθηκε να κάνει αποδεχτή σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, προτίμησε να δώσει 100εκ. € σε μειώσεις ΕΝΦΙΑ, στους πλούσιους φίλους του, και δεν βρήκε 2εκ. € για τα νησιά της χώρας».

Κριτική για τα σχολεία

«Επίσης, έχοντας ήδη φτάσει Χριστούγεννα, ο κ. Πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι λείπουν καθηγητές από τα σχολεία της Κάσου! Ναι, κ. Μητσοτάκη, μετά από 4 χρόνια, είναι και πάλι η πρώτη φορά που τα σχολεία στα νησιά μας αντιμετωπίζουν, και κατά τη λήξη του πρώτου τριμήνου, μεγάλες και σημαντικές ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές» σημείωσε ο κ. Σαντορινιός.

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Κάσο σαν αλεξιπτωτιστής, χωρίς να έχει να παρουσιάσει καμία ουσιαστική ατζέντα νησιωτικής πολιτικής και κάνοντας τον ανήξερο για όσα θετικά έγιναν για τα νησιά τα προηγούμενα χρόνια. Δεν απάντησε σε κανένα από τα προβλήματα των νησιών μας, που με ευθύνη της Κυβέρνησής του επιδεινώθηκαν τραγικά στους μήνες διακυβέρνηση της. Για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι χρησιμοποιεί τα νησιά μας για την επικοινωνιακή του εικόνα και τον μόνο που τον ένοιαζε σήμερα, και πάλι, ήταν οι φωτογραφίες» τόνισε.

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ