ΣΥΡΙΖΑ: «Βήμα προς τον ορθολογισμό το… άδειασμα Μητσοτάκη στους ακραίους»

Πολιτική

 

“Βήμα προς τον ορθολογισμό” χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση Μητσοτάκη πως “ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας”. Ωστόσο κρίνει πως δεν είναι αρκετή και τον καλεί να αποφασίσει την αναστολή ή τροποποίηση του τελετουργικού των μυστηρίων.

Ειδικότερα, σε σχόλιο του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως “συνιστά αναμφίβολα βήμα προς τον ορθολογισμό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης άδειασε σήμερα τους ακραίους του κόμματος του, που όλες τις προηγούμενες μέρες χαρακτήριζαν «άπιστους» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή παρακινούσαν τους πιστούς να μεταλάβουν άφοβα”.

Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση “όταν είσαι Πρωθυπουργός και έχεις ευθύνη για τη Δημόσια Υγεία όλων των πολιτών, δεν αρκούν οι παραινέσεις αλλά απαιτούνται αποφάσεις.

Η κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες αποφάσισε – ορθώς – να αποτρέψει τις μαζικές συναθροίσεις, αναστέλλοντας την λειτουργία σχολείων, πανεπιστημίων, φροντιστηρίων, ΚΑΠΗ, αθλητικών χώρων.

Δεν περιορίστηκε σε παραινέσεις, προχώρησε σε αποφάσεις.

Γιατί λοιπόν δεν αποφασίζει αναστολή ή τροποποίηση του τελετουργικού των μυστηρίων, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, παρά πετάει το μπαλάκι στην Εκκλησία και στους πιστούς;

Δεν είναι θέμα ευσέβειας και ατομικής πίστης, αλλά κατεπείγουσας προστασίας της δημόσιας Υγείας και των πολιτών. Είναι αδιανόητο σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση να πορεύεται με κριτήριο «ισορροπίες» και το όποιο πολιτικό κόστος”.

ΣΥΡΙΖΑ
Μητσοτάκης
Εκκλησία
Has video: 

Πηγή: