Τέλος από τη Ζανκτ Πάουλι ο Τούρκος παίκτης που στηρίζει την εισβολή στη Συρία

Ο Σαχίν ήταν ένας απ’ τους πολλούς Τούρκους αθλητές που τις προηγούμενες ημέρες τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της πολεμικής επιχείρησης της Τουρκίας στο συριακό έδαφος
Τέλος ο Τσενκ Σαχίν από τη Ζανκτ Πάουλι, καθώς η διοίκηση της γερμανικής ομάδας τον έδιωξε με συνοπτικές διαδικασίες. Η κίνηση αυτή έρχεται ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις των οπαδών, αναφορικά με τη στήριξη του Τούρκου ποδοσφαιριστή στην εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία.

Ο ιστορικός γερμανικός σύλλογος που φημίζεται μεταξύ άλλων για τις αντιφασιστικές και αριστερές καταβολές του, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 14/10, ότι αποδεσμεύει τον Σαχίν, διότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά επέδειξε με την ενέργειά του ασέβεια προς τις αξίες και την ιδεολογία του club, ενώ παράλληλα τονίζεται πως με την αποπομπή του προστατεύονται οι αξίες του συλλόγου, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης.

Ο 25χρονος είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με τη σημαία της πατρίδας του στο Instagram σχολιάζοντας ότι προσεύχεται για την αίσια έκβαση της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία. Άμεσα, η Ζανκτ Πάουλι είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία τόνιζε πως οι θέσεις που εξέφρασε ο Σαχίν είναι αντίθετες με την ιδεολογία του συλλόγου και πως ήδη έχει αρχίσει συζητήσεις μαζί του για να λύσει το θέμα. «Ποτέ ξανά πόλεμος», είναι η φράση με την οποία ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση του συλλόγου.

Παράλληλα, οι οπαδοί της ομάδας αντέδρασαν έντονα, καθώς στο φιλικό με τη Βέρντερ Βρέμης ύψωσαν πανό που καλούσαν όλους τους φιλάθλους της ομάδας να υποστηρίξουν τους Κούρδους, αλλά και τον Σαχίν να φύγει από τη Ζανκτ Πάουλι.

Ο Σαχίν ήταν ένας απ’ τους πολλούς Τούρκους αθλητές που τις προηγούμενες ημέρες τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της πολεμικής επιχείρησης της Τουρκίας στο συριακό έδαφος.

Κάτι ανάλογο έπραξε σύσσωμη η αποστολή της Εθνικής Τουρκίας στο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα με την Αλβανία (Δείτε ΕΔΩ), αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους Ιμπραχίμ Τσολάκ, ο οποίος χαιρέτισε στρατιωτικά κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας.

Πηγή: alfavita.gr

The post Τέλος από τη Ζανκτ Πάουλι ο Τούρκος παίκτης που στηρίζει την εισβολή στη Συρία appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Αθλητικά – Τι Νέα Λάρισα;