Θεοχάρης: Οι υπάλληλοι ξενοδοχείων που απολύθηκαν τον Μάρτιο θα πάρουν 800 ευρώ

Για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων μίλησε ο υπουργός Τουρισμού στο Open TV

Για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρια ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως “τα κριτήρια και η σκέψη ήρθε από το υπουργείο Υγείας γιατί είναι προφανές ότι από την στιγμή που μικραίνουν τα κριτήρια ακόμα και για τις συναθροίσεις στα δέκα άτομα, χώροι όπως τα ξενοδοχεία δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν. Σήμερα ήρθαμε σε συννενόηση με τον κλάδο ο οποίος συμφώνησε στην αναγκαιότητα του κλεισίματος”.

Σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε πως “έχουμε ξεκινήσει τη συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε κατά τόπους να δούμε την περιπτωσιολογία και να δούμε εάν υπάρχει διαθεσιμότητα. Ανάλογα εάν υπάρχει προσφορά θα θέσουμε σε εφαρμογή τη διαδικασία. Για παράδειγμα έχουμε ξενοδοχεία που δουλεύουν για να στηρίξουν τους ανθρώπους στον Έβρο”.

“Θα υπάρχουν και οι πρόνοιες για περιπτώσεις αισχροκέρδειας” διευκρίνησε ο υπουργός Τουρισμού. “Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι μπορεί να συμβεί. Το αν θα έχουμε μία αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορονοϊού εξαρτάται και από εμάς τους ίδιους, γι αυτό όσο πιο γρήγορα λύσουμε το θέμα της υγείας τόσο καλύτερα εργαλεία θα έχουμε την επόμενη μέρα” συνέχισε.

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι το ποσό των 800 ευρώ θα λάβουν και οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων που ενδεχομένως να απολύθηκαν μέσα στον Μάρτιο. Δεν θα μείνει κανένας υπάλληλος έξω από τη στήριξη της κυβέρνησης”.

The post Θεοχάρης: Οι υπάλληλοι ξενοδοχείων που απολύθηκαν τον Μάρτιο θα πάρουν 800 ευρώ appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr