Θρίλερ στη Μάλτα: Απόπειρα δολοφονίας βασικού μάρτυρα της υπόθεσης Γκαλίσια

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται με τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό και το στήθος ο αυτοαποκαλούμενος μεσάζων για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια, λίγες μόλις ώρες προτού παραδώσει κρίσιμα στοιχεία.
Ο αυτοαποκαλούμενος ως μεσάζων στη δολοφονία, οδηγός ταξί, Μέλβιν Θέουμα, βρέθηκε στο διαμέρισμά του μέσα σε μία λίμνη αίματος, παρά το γεγονός ότι στο σπίτι του υπήρχε αστυνομική προστασία επί 24ωρου βάσεως.
Στον Θέουμα είχε αποδοθεί χάρη τον Νοέμβριο, ώστε να αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες για τη δολοφονία που συγκλόνισε τη χώρα από τον Οκτώβρη του 2017. Τα στοιχεία που είχε δώσει ενοχοποιούν τον επιχειρηματία Γιόργκαν Φένες, ο οποίος θεωρείται ως ο εγκέφαλος πίσω από τη δολοφονία.
Η αστυνομία, πάντως, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο Θέουμα αυτοτραυματίστηκε. Αναφορές στα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι ο μάρτυρας κλειδί φέρει τραύματα στις φωνητικές του χορδές και στην κοιλιακή του χώρα.
Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες ώρες προτού ο Θέουμα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου της Βαλέτα για να δώσει περαιτέρω στοιχεία. Ο πρώην ταξιτζής υποστηρίζει ότι έδρασε ως μεσάζων, πληρώνοντας τρεις άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έβαλαν την βόμβα στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου.

The post Θρίλερ στη Μάλτα: Απόπειρα δολοφονίας βασικού μάρτυρα της υπόθεσης Γκαλίσια appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ – Newsone.gr