Θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα αρνείται το προσχέδιο

Διπλωματικό θρίλερ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έχει πέσει στο τραπέζι ένα προσχέδιο το οποίο δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση ως κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Θα χρειαστούν πολλές αλλαγές και πρέπει να διορθωθούν πολλά πράγματα προκειμένου να γίνει αποδεκτό από την Αθήνα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδώσει ότι το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής δεν περιείχε ακόμα παράγραφο για την Τουρκία, Όπως σημειωνόταν, οι 27 της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνουν συμπεράσματα με τα οποία θα ζητούν περιοριστικά μέτρα «χωρίς καθυστέρηση» κατά της Λευκορωσίας, άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανεξάρτητη έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων κατά του Navalny, ενώ θα θέτουν το πλαίσιο των σχέσεων ΕΕ- Κίνας στο προσεχές διάστημα,

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται Κύπριο διπλωμάτη, η Λευκωσία δεν πτοείται από τις πιέσεις που ασκούνται από τους Ευρωπαίους ηγέτες να δεχθεί τις κυρώσεις που θέλει να επιβάλει η ΕΕ στη Λευκορωσία, επιμένοντας ότι αυτές πρέπει να επιβληθούν μόνο εάν επιβληθούν κυρώσεις και στην Τουρκία.

«Φαντάζομαι πως θα υπάρξουν μακρές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Δεν αποκλείω να βγει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά προς το παρόν, δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ μίας ευτυχούς κατάληξης», ανέφερε η πηγή.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της Τουρκίας και της Ανατολικής Μεσογείου μπήκε πρώτο στην ατζέντα τη Συνόδου, αν και ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στο δείπνο, μια αλλαγή στην οποία προχώρησε ο Σαρλ Μισέλ και προκάλεσε εντύπωση.

Οι συνομιλίες έχουν διακοπεί για 45 λεπτά. όπως ανακοίνωσε στο Twitter o εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης