Θρύλος της γυμναστικής: Η Σιμόν Μπάιλς έγραψε ιστορία στη Στουτγάρδη (vids)

Η 22χρονη Αμερικανίδα έφτασε τα 25 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις ξεπερνώντας την εκπληκτική επίδοση του Λευκορώσου Βιτάλι Σέρμπο

Το παιδί-θαύμα της γυμναστικής που ήρθε για να αλλάξει για πάντα τον ρου της ιστορίας στο άθλημα, έγινε η πρώτη των πρώτων. Η θρυλική 22χρονη Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς το μεσημέρι της Κυριακής (13/10) έσπασε το ρεκόρ του Λευκορώσου Βιτάλι Σέρμπο και έγινε η αθλήτρια, μεταξύ ανδρών και γυναικών, με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία της γυμναστικής.

Το «κορίτσι-λάστιχο» των ΗΠΑ έφτασε τα 25 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ξεπερνώντας κατά δύο (23) την επίδοση του Σέρμπο που έγινε την περίοδο 1991-1996.

Η Μπάιλς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και στους τελικούς της δοκού ισορροπίας και στις ασκήσεις εδάφους, φτάνοντας συνολικά τα πέντε χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυμναστικής που διεξάγεται στη Στουτγάρδη.

Η Μπάιλς έχει συνολικά στην καριέρα της 19 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2013, 2014, 2015, 2018, 2019) κι άλλα πέντε μετάλλια (4 χρυσά κι ένα αργυρό) σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2016).

To εκπληκτικό φινάλε της Μπάιλς στο έδαφος:

 

The post Θρύλος της γυμναστικής: Η Σιμόν Μπάιλς έγραψε ιστορία στη Στουτγάρδη (vids) appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΑΘΛΗΤΙΚΑ – Newsone.gr