Τι είπε για τις μετακινήσεις εκτός Νομού ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δέχτηκε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο εξετάζονται σενάρια ανοίγματος των μετακινήσεων εκτός νομού, ενόψει του Πάσχα.

Η απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ήταν λακωνική.

«Απέχουμε τρεις εβδομάδες από το Πάσχα, ας κάνουμε λίγο υπομονή» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε: «Είναι νωρίς για όποια απόφαση για το Πάσχα, μας έχει απασχολήσει, όχι σε επίπεδο συζήτησης για ψηφοφορία» και εξήγησε πως υπάρχει αβεβαιότητα για το πώς θα κινηθεί η επιδημία και θα πρέπει να το εξετάσουμε πιο κοντά στο Πάσχα.

Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των καταστημάτων σε Αχαΐα (με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα) και Θεσσαλονίκη με click away από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Αντίθετα παραμένει η απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στην περιοχή της Κοζάνης. Παράλληλα ανακοινώθηκαν νέες προϋποθέσεις για το λιανεμπόριο σε ότι αφορά τον αριθμό πελατών στα καταστήματα, ενώ από Δευτέρα (12/04) ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Εξάλλου δύο ακόμα περιοχές προστέθηκαν στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη κορωνοϊού της χώρας, ενώ έξι βγήκαν από αυτό.

ethnos.gr

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης