Τι λέει συνεργάτης του Νίκου Βέρτη για τη νύχτα τρόμου στο Ισραήλ

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή. Η σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του εβραϊκού κράτους κλιμακώνεται, με το μέλλον να φαίνεται δυσοίωνο. Από τη Δευτέρα (10/5) πάνω από 1.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς την ισραηλινή επικράτεια, οι αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα δεν έχουν τέλος ενώ οι νεκροί είναι πάνω από 70.

Στην πρωτεύουσα Τελ Αβίβ βρέθηκε τις τελευταίες ώρες ο Νίκος Βέρτης για προγραμματισμένες συναυλίες, οι οποίες -όπως είναι φυσικό- λόγω της κατάστασης ακυρώθηκαν. Ο γνωστός τραγουδιστής και η ομάδα του πέρασαν δύσκολες ώρες εκεί, καθώς άκουσαν τις σειρήνες να ηχούν και πέρασαν τη νύχτα τους σε καταφύγιο προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς.

Συνεργάτης του Νίκου Βέρτη μίλησε στο in.gr και περιέγραψε τις στιγμές που βίωσαν αλλά και τις οδηγίες που πήραν από τους υπεύθυνους.

«Προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ περίπου στις 20:00. Στην αρχή κυλούσαν όλα ομαλά. Περάσαμε τη διαδικασία ελέγχου και διαβατηρίων και ήμασταν στην αίθουσα που κάνουν τα τεστ για κοροναϊό. Ξαφνικά ήχησαν οι σειρήνες και ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος. Εμείς νομίζαμε στην αρχή ότι πρόκειται για άσκηση αλλά όταν είδαμε ότι άρχισαν να παρατάνε βαλίτσες, διαβατήρια και να τρέχουν καταλάβαμε ότι είναι κάτι άλλο. Τότε κάποιοι ήρθαν μας πήραν και μας πήγαν στο καταφύγιο του αεροδρομίου. Εκεί μείναμε για δύο ώρες», περιγράφει και συνεχίζει:

«Μόλις ησύχασαν κάπως τα πράγματα πήγαμε στο ξενοδοχείο. Εκεί οι υπεύθυνοι μας έδωσαν οδηγίες και μας είπαν να μην πάμε κάπου και να είμαστε σε ετοιμότητα. Στο ξενοδοχείο υπήρχε επίσης καταφύγιο. Κατά τις 3:00 τα ξημερώματα ακούστηκε πάλι η σειρήνα και τρέχοντας από τις σκάλες ασφαλείας πήγαμε εκεί. Κάτσαμε για περίπου 1,5 ώρα και στις 5:00 ήχησε ξανά η σειρήνα. Το πρωί κοιμηθήκαμε ελάχιστα, όσοι μπορούσαμε, και μετά επιστρέψαμε στο αεροδρόμιο για να γυρίσουμε Ελλάδα».

Όσο για το πως το αντιμετώπισαν; «Οι Ισραηλινοί έχουν ένα καλό αμυντικό σύστημα αλλά η χώρα ήταν σε συναγερμό γιατί οι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν πολλές ρουκέτες και ήταν αδύνατο το σύστημα να τις αναχαιτίσει όλες. Σίγουρα φοβηθήκαμε. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν σαν τρελά ειδικά το πρωί που γινόταν γνωστή η κατάσταση. Συγγενείς, γνωστοί και φίλοι ρωτούσαν αν είμαστε καλά, ανησυχούσαν», λέει.

Τέλος, σημειώνει ότι είχαν συναυλίες την Τετάρτη (12/5) και Πέμπτη (13/5) και πως ήταν οι πρώτες μετά την καραντίνα. «Οι συναυλίες δεν ακυρώθηκαν. Μεταφέρθηκαν για άλλη ημερομηνία, όταν η κατάσταση ηρεμήσει», καταλήγει.

Πηγή: Ζωή & Τέχνες – ΤΑ ΝΕΑ