Τι πρέπει να προσέξουν όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα φορολογική δήλωση!

Τη στιγμή όπου βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο πάνω από 2,5 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις. Η παράταση που έχει δώσει το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι τις 29 Ιουλίου φαίνεται πώς έχει εφησυχάσει αρκετούς, οι οποίοι ωστόσο, όπως διαφαίνεται, δεν θα αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, μέχρι χθες 3,8 εκατ. φορολογούμενοι είχαν υποβάλει Ε1 αλλά τα εκκαθαριστικά που έχουν εκδοθεί είναι πολλαπλάσια και φτάνουν τα 5.256.699, δεδομένου ότι για πρώτη φορά φέτος ο κάθε σύζυγος έχει το δικό του εκκαθαριστικό άσχετα με το εάν υποβάλλει ή όχι κοινή φορολογική δήλωση.

Τρεις στους δέκα (1.599.930) των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαριστεί καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος διαμορφώνεται σε 758 ευρώ και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου. Οι άλλες δύο πληρώνονται τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.
Οι φορολογούμενοι χρειάζεται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφευχθούν λάθη, τα οποία μπορεί να κοστίσουν, αλλά και να υποβάλουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους φορολογουμένους.
Οι περισσότερες «παγίδες» κρύβονται πίσω από τις διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης. Όμως τεκμήρια διαβίωσης δεν είναι μόνο τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τα σκάφη αναψυχής. Η Εφορία έχει απλώσει τα πλοκάμια της και λαμβάνει υπόψη της ακόμη και τα ποσά που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών τους ή για το προσωπικό που απασχολούν στο σπίτι τους π.χ. κηπουρός, δάσκαλος κλπ.

Πηγή: patkiout.gr

The post Τι πρέπει να προσέξουν όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα φορολογική δήλωση! appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Ελλάδα – patrastimes.gr