Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους Μικρασιατικών και Ποντιακών Συλλόγων του ν. Ηρακλείου

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους Μικρασιατικών και Ποντιακών Συλλόγων του νομού Ηρακλείου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Οι Βουλευτές ενημέρωσαν τα μέλη των Συλλόγων για την Ερώτηση που είχαν από κοινού καταθέσει προς την Υπουργό Πολιτισμού, με τη συνυπογραφή 33 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την οποία ζητούσαν να ανακηρυχθεί το 2022 ως έτος Προσφυγικής Μνήμης, η οποία, δυστυχώς, δεν έγινε αποδεκτή από την Λ. Μενδώνη. Γεγονός που θεωρήθηκε ως προσβολή του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά και υποτίμηση της σημασίας της τραγικής επετείου. Επεσήμαναν επίσης την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις πιέσεις και να επαναφέρουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τη μορφή Επίκαιρης Επερώτησης.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων από την πλευρά τους, εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους γι’ αυτή την άρνηση, καθώς και την πρόθεσή τους να κινητοποιήσουν όλους τους θεσμικούς φορείς, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Προσφυγικού Ελληνισμού και να τιμηθεί η Επέτειος με εθνικό χαρακτήρα, όπως αρμόζει στη μνήμη των προγόνων μας. Παράλληλα, κατέθεσαν μια σειρά προτάσεων με στόχο να ενισχυθεί το μήνυμα της Επετείου και οι οποίες μπορούν υλοποιηθούν με τη συνεργασία θεσμικών φορέων, όπως είναι η Περιφερειακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πανελλαδικό επίπεδο, μέσω πολιτιστικών δράσεων, εκδηλώσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στον χώρο του αθλητισμού, κ.α.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου, το Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών Ηρακλείου, το Σύλλογο Φίλων Αγίου Νεκταρίου εκ Βριούλων, το Σύλλογο Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νομού Ηρακλείου.

 

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης