Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου σε Μητσοτάκη για τον EastMed (Video)

Πολιτική

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δυο άνδρες συζήτησαν για την ευρύτερη κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Open TV, Μιχάλης Ιγνατίου, από τη στιγμή όμως που στο Ισραήλ αποφάσισαν να προχωρήσει ο αγωγός, οι όποιες αντιρρήσεις υπήρξαν από την Ιταλία φαίνεται ότι κάμφθηκαν . Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος αποφασίστηκε να τρέξουν ταχύτατα οι σχεδιασμοί.

Σημειώνεται πως ο Ισραηλινός πολιτικός συνομίλησε αρχικά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και του έκανε γνωστό ότι επιθυμεί την άμεση υπογραφή της συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει στην Αθήνα και τους άλλους ηγέτες, με σκοπό να υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία για τον αγωγό.Μάλιστα ο πρωθυπουργός επιθυμεί οι υπογραφές να μπουν πριν τις 5 Ιανουαρίου, οπότε και θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το νόμο για τον East Med Act, που δημιουργεί μία νέα στρατηγική συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου, μέσα από το Air Force One, που τον μετέφερε στη Φλόριντα για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Νετανιάχου
Μητσοτάκης
EastMed
Has video: 

Πηγή: