Την Παρασκευή η συζήτηση για την χαλάρωση του lockdown – Δεν θα γίνει αύριο η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

Τριήμερη αναβολή παίρνει η καθοριστική συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που καλούνται να εισηγηθούν για την «χαλάρωση» των περιοριστικών μέτρων και τον «οδικό χάρτη» για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Έτσι, την Παρασκευή και όχι αύριο, το Μέγαρο Μαξίμου θα πατήσει το κουμπί των ανακοινώσεων για το νέο «οδικό χάρτη», ώστε να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα και να επιλεγεί η «ασφαλής διαδρομή» για την σταδιακή επανεκκίνηση κάποιων δραστηριοτήτων από το προσεχές Σάββατο και μέχρι το Πάσχα. Κυβέρνηση και ειδικοί συνεχίζουν δηλαδή να κινούνται  με βάση την διαδικασία που ακολουθούσαν μέχρι τώρα- που σημαίνει ότι και αυτήν την φορά η

Επιτροπή θα εισηγηθεί πακέτο προτάσεων κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη θα ανακοινώσουν το απόγευμα της ίδιας μέρας τις αποφάσεις και τα μέτρα θα ισχύσουν από την Δευτέρα. Κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι οι όποιες αλλαγές αφορούν το Σαββατοκύριακο και ανακοινωθούν την Παρασκευή θα ισχύσουν αμέσως.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές συμπληρώνουν ότι η Υγειονομική Επιτροπή -που θα συνεδριάσει και αύριο Τετάρτη- θα εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση, θα αξιολογήσει εκ νέου τα μέτρα και θα εξετάσει σε ποια χρειάζονται αλλαγές. Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι ένα χρόνο μετά την μάχη κατά της πανδημίας, την αυτονόητη

«κόπωση» των πολιτών από τα μέτρα αλλά και την σημερινή εικόνα των κρουσμάτων και της πίεσης στο ΕΣΥ, χρειάζεται ένα πολύ καλό «σκανάρισμα» της κατάστασης πριν την ανακοίνωση-περιγραφή ενός χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων. Για την τελική «υπογραφή» στον «Οδικό Χάρτη» θα συνυπολογιστούν οι υγειονομικούς παράγοντες και η συμβολή κάθε δραστηριότητας στη μετάδοση του ιού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

The post Την Παρασκευή η συζήτηση για την χαλάρωση του lockdown – Δεν θα γίνει αύριο η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr