Την Τρίτη η κηδεία του δημοσιογράφου Γιάννη Γκίνη

Η κηδεία του δημοσιογράφου Γιάννη Γκίνη, ο οποίος απεβίωσε χτες σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, θα γίνει αύριο Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, στις 11.30 π.μ., στο Κοιμητήριο Κηφισιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ο Γιάννης Γκίνης γεννήθηκε το 1952 στο Μέγαρο Γρεβενών και από πολύ νωρίς επέλεξε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία άρχισε το 1977 στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Χριστιανική» και στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και Μέσα απασχολούμενος με αρκετά είδη ρεπορτάζ: Εφημερίδα «Αυριανή» (1980-1981), ελεύθερο, δικαστικό και εκπαιδευτικό ρεπορτάζ «Μαχητική» (1981), «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (1981-1982), ελεύθερο ρεπορτάζ και έρευνα, «Ελευθεροτυπία» (1982-1983), ελεύθερο ρεπορτάζ, ρεπορτάζ υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας, έρευνα και ελεύθερο πολιτικό, «Ελεύθερη Γνώμη» (1983-1984), ρεπορτάζ υπουργείου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΥΧΟΠ) και Συγκοινωνιών. Από το 1984 έως το 1986 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του ΥΧΟΠ και εν συνεχεία στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» (1986-1988) ως προϊστάμενος του ελεύθερου, δικαστικού και αστυνομικού ρεπορτάζ. Το 1988 μεταπήδησε στην «Βραδυνή», ως αρχισυντάκτης και παρέμεινε στην εφημερίδα έως τη διακοπή της έκδοσής της, στις 31/3/1989. Από το 1989 έως τα τέλη του 1990 εργάστηκε στην Ελληνική Ραδιοφωνία, ως αρχισυντάκτης της βραδινής ζώνης της ΕΡΑ 5.

Από τον Οκτώβρη του 1991 μέχρι το θάνατό του συνεργαζόταν με τον Δημοτικό Ραδιοσταθμό της Αθήνας «ΑΘΗΝΑ 984», όπου αρχικά ανέλαβε καθήκοντα αρχισυντάκτη απογευματινής ζώνης και συντονιστή δημοτικού ρεπορτάζ και από το 2015 κατείχε τη θέση διευθυντή Ειδήσεων και αναπληρωτή γενικού διευθυντή του σταθμού.

Ο Γιάννης Γκίνης συνέγραψε αρκετά βιβλία, εμπνευσμένα από τα ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφική έρευνα, όπως: «Ιεράρχες, διάκονοι της Χούντας», «Σκάνδαλα Ρασοφόρων», «Φάκελος Ναρκωτικά», «Στην κόλαση του παρακράτους», «Φάκελος Αυριανή», «Η κατάρα της Ασίας – από τον Αττίλα στον Εβρέν», «Ο άλλος Καραμανλής», «Τουρκία, το γειτονικό ηφαίστειο» κ.ά. Το 1985 είχε λάβει τιμητική εύφημη μνεία από το υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας «για σημαντική προσφορά στην επιστημονική δημοσιογραφία».

Όπως αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, «ο Γιάννης Γκίνης ήταν ένας ακούραστος δημοσιογράφος, με πολλές γνώσεις, επαγγελματική εμπειρία και συνέπεια, χαρακτηριστικά τα οποία συνέβαλαν στην πετυχημένη του πορεία και στην αναγνώριση που απολάμβανε από όλους τους συνεργάτες και συναδέλφους του. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του, το αγαπημένο του παιδί και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία».

Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ