Το χριστουγεννιάτικο έθιμο που αρνείται να τηρήσει η Βασίλισσα Ελισάβετ

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος γεμάτη έθιμα που τηρούνται πιστά από τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Με εξαίρεση τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας και συγκεκριμένα την Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία παρότι φροντίζει να τιμά τις γιορτές, ακολουθώντας παραδόσεις όπως η ανταλλαγή δώρων που γίνεται κάθε χρόνο στο χειμερινό εξοχικό της, Sandringham, αρνείται να τηρήσει ένα συγκεκριμένο έθιμο και ο λόγος είναι συγκινητικός.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία, οι άνθρωποι καλούνται να ξεστολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους μέχρι τις 6 Ιανουαρίου (ημερομηνία που συμπίπτει με τα Θεοφάνια, 12 μέρες μετά τα Χριστούγεννα) και θεωρείται κακή τύχη αν το κρατήσουν διακοσμημένο για περισσότερο διάστημα. Ωστόσο, η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει δώσει παράταση σε αυτό, κρατώντας το στολισμό του δέντρου ένα μήνα περισσότερο και συγκεκριμένα μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, καθώς τότε είναι η επέτειος θανάτου του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου VI, ο οποίος πέθανε το 1952 στο Sandringham στα 65 του χρόνια. Η διακόσμηση παραμένει όπως έχει μέχρι αυτήν την ημερομηνία, όταν και η Βασίλισσα Ελισάβετ αναχωρεί από το Sandringham, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας φεύγουν νωρίτερα.

Να θυμίσουμε ότι όταν ο πατέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ απεβίωσε, εκείνη βρισκόταν τότε σε ταξίδι στην Κένυα και ήταν 25 ετών. Αναγκάστηκε να επιστρέψει από το ταξίδι, ενώ είχε γράψει κι ένα γράμμα στον προσωπικό γραμματέα του πατέρα της, με το οποίο εξέφραζε τη θλίψη της, το πρώτο γράμμα στο οποίο υπέγραψε ως «η Βασίλισσα».

The post Το χριστουγεννιάτικο έθιμο που αρνείται να τηρήσει η Βασίλισσα Ελισάβετ appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;