Το μήνυμα Γιώργου Βούρου μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του (φωτογραφία)

Σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του αντιμετώπισε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Βούρος.

Την περιπέτειά του έκανε γνωστή ο ίδιος ο ηθοποιός μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, περνώντας παράλληλα ένα πολύ σημαντικό και αισιόδοξο μήνυμα στον κόσμο. Όπως αποκάλυψε, πέρασε δύσκολες στιγμές καθώς, εξαιτίας μιας θρόμβωσης, κινδύνευε η ζωή του και οι γιατροί έπρεπε να ακρωτηριάσουν το πόδι του.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία του να κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, στην οποία έγραψε το εξής: «Το πόδι είχε καταστραφεί από τη θρόμβωση. Έπρεπε να φύγει πριν με πάρει μαζί του. Η ζωή συνεχίζεται. Άσε που λοξοκοιτάζω ήδη το Τέλος τού Παιχνιδιού τού Μπέκετ. Σάς φιλώ!».

Με αυτόν τον τρόπο, έδωσε δύναμη σε όσους περνούν δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους.

Το πόδι είχε κατασταραφεί από τη θρόμβωση. Έπρεπε να φύγει πριν με πάρει μαζί του. Η ζωή συνεχίζεται. Άσε που λοξοκοιτάζω ήδη το Τέλος τού Παιχνιδιού τού Μπέκετ. Σάς φιλώ !

Δημοσιεύτηκε από George Vouros στις Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Ποιος είναι ο ηθοποιός Γιώργος Βούρος

Ο Γιώργος Βούρος είναι Έλληνας σκηνοθέτης, ηθοποιός, μεταφραστής, και καθηγητής υποκριτικής.

Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Κολέγιο Αθηνών (1965-1973) και στο Λύκειο Σχολής Μωραΐτη (Τάξη Τάσου Λιγνάδη). Είναι εγγονός των παλιών πρωταγωνιστών τού Εθνικού Θεάτρου Νίκου και Μερόπης Ροζάν.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1976 και έχει παίξει από τότε στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στην Αμερική. Μεταξύ άλλων έχει ερμηνεύσει τους ρόλους του Ιάσονα, του Προμηθέα, του Μαλβόλιο και του Φάλσταφ.

Δημοσιεύτηκε από Ελένη Σταυράκη στις Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Σαν σκηνοθέτης, μετά από τετραετείς σπουδές στο Λονδίνο, ξεκίνησε από το Εθνικό Θέατρο το 1979, εργαζόμενος σαν εισηγητής δραματολογίου και βοηθός σκηνοθέτης επί διευθύνσεως Αλέξη Μινωτή και Αλέξη Σολομού. Στο Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Δημήτρη Ροντήρη, τον Αλέξη Μινωτή, τον Αλέξη Σολομό, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τον Μίνω Βολανάκη, τον Μιχάλη Κακογιάννη, τον Κώστα Μπάκα και τον Γιώργο Μιχαηλίδη.

Μαθήτευσε επίσης κοντά στον Μίνω Βολανάκη για μια δεκαπενταετία, πρώτα σαν βοηθός σκηνοθέτης και ηθοποιός και αργότερα σαν σκηνοθέτης, συν-σκηνοθετώντας μαζί του τέσσερις παραστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα. Υπήρξε στενός του συνεργάτης του από το 1979 έως το 1991.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης