Το smartwatch με μπαταρία που διαρκεί 14 ημέρες έρχεται στην Ελλάδα

Ολοένα και μεγαλύτερες δυνατότητες προσδίδουν οι νέες τεχνολογίες τόσο στα κινητά τηλέφωνα όσο και σε συσκευές που έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν μαζί τους, όπως τα έξυπνα κινητά ρολόγια, έχοντας ως αποτέλεσμα να ενισχύεται ο ρόλος των κινητών ως ψηφιακοί βοηθοί του ανθρώπου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του έξυπνου ρολογιού Magic Watch 2 της Honor, που συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο δίνοντας τη δυνατότητα απάντησης κλήσης και ομιλίας απευθείας από το ρολόι χωρίς ακουστικά, ακόμα και αν το κινητό βρίσκεται σε απόσταση έως 150 μέτρων μακριά από το ρολόι.

Με αφορμή την λανσάρισμα του νέου κινητού της Honor στην ελληνική αγορά από τις 4 Φεβρουαρίου, η εταιρία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το έξυπνο ρολοϊ έχει αντοχή στο νερό μέχρι και 50 μέτρα βάθος, ενώ υποστηρίζει όλες τις έξυπνες λειτουργίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των χρηστών, όπως μέτρηση οξυγόνου στο αίμα, 24ωρη μέτρηση καρδιακών παλμών και παρακολούθηση ύπνου και στρες. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται αποτελεί «βοηθό προπόνησης» καθώς υποστηρίζει 8 εξωτερικού και 7 εσωτερικού χώρου είδη προπόνησης.

Όπως επίσης αναφέρεται μεταξύ άλλων, ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος (4GB) του Honor Magic Watch 2 επιτρέπει την μεταφορά και ακρόαση -χωρίς την χρήση έξυπνου κινητού- μουσικής (έως 500 περίπου τραγούδια) είτε από το ηχείο του έξυπνου ρολογιού είτε με bluetooth ακουστικά.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φθάνει μέχρι 14 ημέρες, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια έξυπνο κινητό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: Επιστήμη & Τεχνολογία – ΤΑ ΝΕΑ