Τουρκία: Από Κυριακή κοινές περιπολίες με ΗΠΑ στη Συρία

Οι κοινές χερσαίες περιπολίες τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία σχεδιάζεται να ξεκινήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Οι δύο χώρες έχουν πραγματοποιήσει πολλές κοινές περιπολίες με ελικόπτερα πάνω από τη περιοχή.

Στις 7 Αυγούστου συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες προβλέπει τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης ανάμεσα στα τουρκικά σύνορα και τις συριακές περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της υποστηριζόμενης από την Ουάσινγκτον κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Η πολιτοφυλακή αυτή χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε απειλήσει το Σάββατο να ξεκινήσει επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, αν η Τουρκία δεν αποκτήσει τον έλεγχο αυτής της «ζώνης ασφαλείας».

Ένα κέντρο κοινών επιχειρήσεων που προβλέπεται από τη συμφωνία αυτή, προκειμένου να συντονίσει τη δημιουργία της «ζώνης ασφαλείας» τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Τουρκία: Από Κυριακή κοινές περιπολίες με ΗΠΑ στη Συρία appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;