Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών – Ένας νεκρός» – Fake news λέει η Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν τις ελληνικές αρχές ότι άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα στον Έβρο, με αποτέλεσμα ένας άνδρας αφγανικής καταγωγής να σκοτωθεί. Ειδικότερα το πρακτορείο DHA , αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Alibey στα σύνορα με την Αδριανούπολη.

Ωστόσο, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδουν κατηγορηματικά το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι τόσο σήμερα όσο και τις προηγούμενες μέρες δεν υπήρξε καμία αναφορά για παρόμοιο περιστατικό στα σύνορα, ενώ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για fake news και κατηγόρησε την Τουρκία ότι έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών.

«Η Τουρκία έχει βεβαρυμμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Δυνάμεις ασφαλείας από την ελληνική πλευρά άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που ήθελαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Ένα άτομο από την ομάδα των 8 μεταναστών τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο τραυματίας μετανάστης, μεταφέρθηκε από τις ιατρικές ομάδες που μετέβησαν στην περιοχή στο κρατικό νοσοκομείο Uzunkopru. Ο Αφγανός μετανάστης, του οποίου η κατάσταση της υγείας ήταν σοβαρή, πέθανε παρά την παρέμβαση των γιατρών.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα».

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται εν μέσω κρίσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων με τον φόβο ενός θερμού επεισοδίου να είναι παραπάνω από υπαρκτός. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πλευρά για τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ