Τραγωδία στην Πεύκη: Σε απόγνωση η γιαγιά της 5χρονης -Τι αναφέρει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την τραγωδία που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη το πρωί στην Πεύκη.

Μία 32χρονη γυναίκα έπεσε στο κενό, αφού πρώτα έριξε το 5χρονο παιδί της, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο και οι δύο.Ο παππούς της οικογένειας είναι απαρηγόρητος, «Δεν μπορώ να το πιστέψω.

Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της; Είχε προβλήματα υγείας η εγγονούλα μας αλλά το αγαπούσαμε, το θέλαμε το παιδί. Γιατί; Δεν μπορώ να το πιστέψω» έλεγε στους δημοσιογράφους.

Τι αναφέρει η πεθερά της 32 για την τραγωδία στην Πεύκη

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα και η πεθερά της 32χρονης. Η γυναίκα σημείωσε πως η οικογένεια δεν είχε αντιληφθεί ότι η νύφη της είχε κάποιο πρόβλημα που θα την οδηγούσε στα άκρα.

Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι η ψυχολογία της γυναίκας δεν ήταν καλή, καθώς το 5χρονο κορίτσι είχε κινητικά προβλήματα και προβλήματα ομιλίας.

Ερωτηθείσα ωστόσο για το αν το τελευταίο διάστημα είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, απάντησε πως «με τα λεγόμενα το καταλάβαμε, τι άλλο να κάναμε;».

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας για την τραγωδία στην Πεύκη

Μιλώντας επίσης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΙ ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, τόνισε πως μία τέτοια ψυχολογική μετάβαση, «οργανώνεται και η αλλαγή της οργάνωσης φαίνεται», ενώ τόνισε ότι, «η αλλαγή στη συμπεριφορά γίνεται σταδιακά» και υπογράμμισε πως αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος που περνά σε αυτή τη μετάβαση, «χρειάζεται βοήθεια».

«Δεν μπορεί ο άρρωστος να βοηθήσει μόνος του τον εαυτό του» τόνισε ο Δημήτρης Σούρας, για να τονίσει ότι, το πρόβλημα έχει τρεις διαστάσεις.

Η πρώτη είναι ότι, «φοβόμαστε το στίγμα», η δεύτερη ότι, «φοβόμαστε τι θα πει ο κόσμος» και η τρίτη ότι, «ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος».

Ο ψυχίατρος απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Υγείας να φροντίσει ώστε να υπάρξει ενημέρωση του κοινού για τις ψυχικές ασθένειες και αναφερόμενος σε ανάλογες παιδοκτονίες, στα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών, στα παιδιά που πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού και σε παιδιά που βρίσκονται σε κλινικές απεξάρτησης, υπογράμμισε ότι, «η ψυχική ασθένεια είναι μία ασθένεια όπως όλες, έχει θεραπεία».

The post Τραγωδία στην Πεύκη: Σε απόγνωση η γιαγιά της 5χρονης -Τι αναφέρει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr