Treffpunkt: Το φροντιστήριο Γερμανικών με εμπειρία και επιτυχίες στο Γάζι

Το φροντιστήριο Treffpunkt λειτουργεί από το 2006 κοντά στην Πλατεία του Δημαρχείου στο Γάζι Ηρακλείου.

Με έμπειρο διδακτικό προσωπικό, αποτελεί εγγύηση για καλή πρόοδο και υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλωμάτων της Γερμανικής Γλώσσας, είτε του Ινστιτούτου Goethe, είτε του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Υπεύθυνος Σπουδών είναι ο κ. Χαράλαμπος Στρατήγης, με μητρική γλώσσα τη γερμανική αλλά και την ελληνική, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δασκάλων) και καθηγητής Γερμανικών με εμπειρία και μεταδοτικότητα στη διδασκαλία των γερμανικών σε παιδιά εφήβους και ενήλικες 25 και πλέον χρόνια.

Διδακτικές μέθοδοι:

Η διδασκαλία γίνεται σε μικρά γκρουπ από 1 έως το πολύ 6 άτομα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να μιλάτε περισσότερο και να μαθαίνετε γερμανικά γρηγορότερα.

Γίνεται χρήση διαδραστικού πίνακα που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ενθουσιασμού, του ενδιαφέροντος για το μάθημα, περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή και συνεργασία των παιδιών, ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων, λιγότερες σημειώσεις μέσα στην τάξη, αυξημένη ανταπόκριση, δυνατότητα αφομοίωσης σύνθετων εννοιών, καλύτερη εκμάθηση για παιδιά με διαφορετικό στυλ μάθησης (ακουστικό, οπτικό, κιναισθητικό) και αύξηση της αυτοπεποίθησης των μαθητών.

Με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μέσω διαδικτύου με υψηλής ταχύτητας συνδέσεις.

Η προβολή γνωστών ταινιών σε γερμανική γλώσσα σε σύγχρονο χώρο με γιγαντοοθόνη, home cinema και βιντεοπροβολέα, καθώς και η απευθείας προβολή γερμανικών καναλιών μέσω δορυφορικής τηλεόρασης στο χώρο υποδοχής υποστηρίζει την χρήση της γερμανικής γλώσσας.

Χώροι:

Επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνολογική υποδομή έχουμε δημιουργήσει ένα μοντέρνο περιβάλλον μάθησης με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό και σύγχρονα εποπτικά μέσα. Σε μοντέρνες κλιματιζόμενες αίθουσες, εξειδικευμένη εκμάθηση της γερμανικής για κάθε επίπεδο μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Στο χώρο του φροντιστηρίου υπάρχει δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία κατάλληλα για όλα τα επίπεδα γνώσης. Επίσης υπάρχει δανειστική ταινιοθήκη, επειδή η επαφή με την γλώσσα δεν περιορίζεται μόνο στο φροντιστήριο, αλλά μπορεί να μεταφερθεί και στο σπίτι με ένα βιβλίο ή μια ταινία

Η μάθηση γίνεται μια βιωματική εμπειρία με σαφώς πολύ θεαματικά αποτελέσματα, όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού!

Για ποιο λόγο να μάθει κάποιος Γερμανικά;

Τα Γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα (ή μια από τις επίσημες γλώσσες) σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες – Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία. Συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τα Γερμανικά σαν μητρική γλώσσα και επομένως η γνώση Γερμανικών αποτελεί ισχυρό εφόδιο για όλους, ιδιαίτερα για άτομα που επιθυμούν να κάνουν καριέρα σε τομείς όπως τουριστικά επαγγέλματα, δικηγορία, μηχανολογία και εμπόριο κ.ά..

Η επικοινωνία στα Γερμανικά με γερμανόφωνους συνεταίρους βελτιώνει τις επαγγελματικές σας σχέσεις και οδηγεί σε αποτελεσματικότερη επικοινωνία και έτσι στην επιτυχία.

Τουρίστες από γερμανόφωνες χώρες ταξιδεύουν πολύ και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τουρίστες άλλων χωρών. Απολαμβάνουν, επίσης, ιδιαίτερα την εξυπηρέτηση από γερμανόφωνο προσωπικό και γερμανόφωνους ξεναγούς.

Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσας της επιστήμης. Η Γερμανία βρίσκεται, λόγω της προσφοράς της στην έρευνα και στην ανάπτυξη, στην 3η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και απονέμει υποτροφίες για έρευνα σε αλλοδαπούς επιστήμονες.

Ευκαιρίες σπουδών και εργασίας στη Γερμανία

Η Γερμανία απονέμει μεγάλο αριθμό υποτροφιών για σπουδές στη χώρα. Για νέους από ξένες χώρες διατίθεται ειδική βίζα για εργασία κατά τις διακοπές τους. Για συγκεκριμένα επαγγέλματα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την απόκτηση της άδειας εργασίας.

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σας προσφέρει το φροντιστήριο γερμανικών «Treffpunkt» και μάθετε γερμανικά ευχάριστα.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης