Τζανάκης: “Είμαστε στο “πικ” του τρίτου κύματος”

“Tα προγνωστικά μοντέλα που εξετάζουν τα δεδομένα της πανδημίας, είχαν προβλέψει αυτό το νούμερο των κρουσμάτων”, τόνισε ο ο καθηγητής πνευμονολογίας, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης σχολιάζοντας τον υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 2.147 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, 22 νέος θανάτους και 357 ασθενείς που παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ της χώρας.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Τζανάκης, σημείωσε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς, την επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα θα σκαρφαλώσουν στα 2.500, το οποίο θα είναι και «το πικ του τρίτου κύματος, και θα αρχίσει να υποστρέφεται εν συνεχεία».

Ο καθηγητής τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, ενώ έπειτα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση «αργά αλλά σταθερά».

Σχετικά με την άρση του lockdown, αυτή θα πάει πιο πίσω, με τους ειδικούς να σημειώνουν πως η συζήτηση θα ανοίξει μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης