Βαρουφάκης: Σκέφτομαι να ανεβάσω στο ίντερνετ τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 και αποκάλυψε ότι σκέφτεται σοβαρά να ανεβάσει τις περίφημες ηχογραφήσεις που έκανε στο Eurogroup όσο ήταν υπουργός Οικονομικών. «Το σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές. Θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης. Όλοι ηχογραφούν τις συνεδριάσεις και πρέπει να το κάνουν», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στο Δωμάτιο» που ήδη παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι διαφώνησε με τον τρόπο που παρουσιάζεται το βιβλίο του.

Χαρακτήρισε «γελοιότητα» τις κριτικές που ακούγονται όσον αφορά το γιατί ο Κώστας Γαβράς έκανε ταινία το βιβλίο του. «Πρέπει να ντρέπονται» όσοι ασκούν την κριτική αυτή είπε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 προσθέτοντας ότι «ο Γαβράς δεν έχει υποχρέωση να απαντά γιατί έκανε την ταινία, ας σοβαρευτούμε όλοι».

Όπως είπε «ένα πράγμα δεν ήθελα και το λούστηκα. Επειδή δεν ήμουν πολιτικός μέχρι το 2015 δεν ήθελα να έχω οπαδούς και εχθρούς αλλά να κρίνονται αυτά που έλεγα. Λόγω της πολιτικής ενασχόλησης, ίσως για μένα λίγο πιο έντονα λόγω του 2015, άλλοι να το αποθεώνουν πριν τα πω και άλλοι να τα αποδοκιμάζουν πριν μιλήσω».

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι θα ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα στην πρεμιέρα της ταινίας.

The post Βαρουφάκης: Σκέφτομαι να ανεβάσω στο ίντερνετ τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Πολιτική – patrastimes.gr