«Βουίζει» η Βρετανία για πρόωρες εκλογές – Ο Μπόρις Τζόνσον το απόγευμα συγκαλεί το υπουργικό

«Βουίζει» η Βρετανία για πρόωρες εκλογές – Ο Μπόρις Τζόνσον το απόγευμα συγκαλεί το υπουργικό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία… Ο Μπόρις Τζόνσον συγκαλεί το απόγευμα υπουργικό συμβούλιο και δεν αποκλείεται να αποφασιστούν πρόωρες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και είναι πιθανόν να ζητήσει από τους βουλευτές να ψηφίσουν για την προκήρυξη εκλογών, εάν ψηφίσουν κατά της κυβέρνησής του για το Brexit, όπως αναφέρει η πολιτική ρεπόρτερ του BBC Laura Kuenssberg. «Υπάρχει πραγματική πιθανότητα τώρα ο Τζόνσον να υποβάλει ψήφισμα ζητώντας από τους βουλευτές να ψηφίσουν για εκλογές αυτήν την εβδομάδα».

«Αυτό θα συμβεί εάν οι αντικυβερνητικοί ψηφίσουν τον νόμο-όχι φυσικά αν χάσουν την ψηφοφορία!».

Τα βρετανικά μέσα «βουίζουν» για πρόωρες προσφυγή στις κάλπες με την επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian Jessica Elgot να κάνει λόγο για «πολύ ισχυρές φήμες» ότι εκλογές θα προκηρυχθούν αυτήν την εβδομάδα για να διεξαχθούν πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Πολύ ισχυρές φήμες στο Ουέστμινστερ σήμερα ότι εκλογές θα προκηρυχθούν αυτήν την εβδομάδα- με προφορική δέσμευση διεξαγωγής τους πριν από την 31η Οκτωβρίου», έγραψε στο Twitter.

πηγή: newsit.gr

Πηγή: Κόσμος