Βρετανία: Σε νοσοκομείο ειδικό στα καρδιακά νοσήματα μεταφέρεται ο πρίγκιπας Φίλιππος

ΚΟΣΜΟΣ
 
Μετά την αρχική εισαγωγή του στο νοσοκομείο «Βασιλεύς Εδουάρδος VII», ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας, αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.
 
Ο Φίλιππος, ο οποίος κλείνει τα 100 έτη τον ερχόμενο Ιούνιο και έχει αποσυρθεί ήδη από τα καθήκοντά του, αρχικά εισήχθη στο νοσοκομείο στις 16 Φεβρουαρίου, «προληπτικά», όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.
 
Συγκεκριμένα, είχε ανακοινωθεί ότι ο δούκας του Εδιμβούργου «αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες παρακολούθησης και ανάπαυσης», μετά από σσύσταση των γιατρών του.
 
Ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Βαρθολομαίος» (St. Bart’s) που διαθέτει το μεγαλύτερο στην Ευρώπη καρδιολογικό κέντρο με ειδίκευση στα καρδιαγγειακά νοσήματα.
 
Το Μπάκιγχαμ επισήμανε ότι  οι γιατροί θα συνεχίσουν να θεραπεύουν την μόλυνση καθώς και να πραγματοποιούν ελέγχους για κάποια καρδιακή πάθηση, μετά από ήδη δύο εβδομάδες νοσηλείας του.
 
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Φίλιππος ανταποκρίνεται στην θεραπεία και αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
 
Photo credit: Flickr

πρίγκιπας Φίλιππος
βασίλισσα Ελισάβετ
νοσηλεία
Has video: 

Πηγή: