Βρετανίδα γιατρός νόσησε από τον κορωνοϊό και περιγράφει τα συμπτώματα: «Ένιωθα μαχαίρια στο λαιμό μου» (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Συγκλονίζει η μαρτυρία της πρώην επικεφαλής των γιατρών του Royal College του Λονδίνου που νόσησε από τον Covid-19.

«Ο ιός αυτός δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη» λέει, προσθέτοντας: «Ένιωθα στο λαιμό μου ότι είχα μαχαίρια, έκαιγα στον πυρετό κι όμως το 60χρονο σώμα μου αγωνίστηκε και τα κατάφερε».

Η καθηγήτρια Κλερ Γκεράντα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό την προηγούμενη εβδομάδα. Τα πρώτα συμπτώματα τα ένιωσε κατά την επιστροφή της από τη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη προκειμένου να συμμετάσχει σε ιατρικό συνέδριο.

«Στo Λονδίνο έφθασα το πρωί της περασμένης Κυριακής και την Δευτέρα πήγα κανονικά στη δουλειά. Την Τρίτη το πρωί, άρχισα να αισθάνομαι κουρασμένη και στη συνέχεια ξεκίνησε ο βήχας. Μετά όμως άρχισα να νιώθω έναν τρομερό πονόλαιμο. Αισθανόμουν ότι κάποιος είχε βάλει μαχαίρια στο λαιμό μου. Και τότε ξεκίνησε ο υψηλός πυρετός και ο κρυάδες.

Τότε άρχισα να σκέφτομαι: Θα μπορούσα να έχω κορωνοϊό; Δεν αισθάνθηκα πάντως φόβο καθώς δεν έχω υποκείμενα νοσήματα. Είμαι υγιής και περπατώ πολύ» ανέφερε η βρετανή γιατρός, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τονίζοντας ότι ένιωσε ανακουφισμένη, καθώς είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη προτού οι αρχές την κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid-19.

Λονδίνο
γιατρός
Κορωνοϊός
συμπτώματα
εμπειρία
βίντεο
Has video: 

Πηγή: