Ξεκίνησε και παραμένει 16η η Ελλάδα στην UEFA

Ξεκίνησε και παραμένει 16η η Ελλάδα στην UEFA

 Στην 16η θέση της κατάταξης της UEFA με 21.800 βαθμούς βρίσκεται η Ελλάδα, μετά τη νίκη του Ατρόμητου στην Σλοβακία αλλά κα τις δύο ισοπαλίες του Ολυμπιακού και Άρη. 

 Όπως είναι γνωστό η χώρα μας, που συγκέντρωσε 400 βαθμούς από τα τρία αυτά πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχασε για τη τρέχουσα βαθμολογία, μια σχετικά καλή χρονιά που είχε μαζέψει 6.200 βαθμούς και ξεκίνησε τη σεζόν 2019/20 από την 16η (21.400 βαθμοί).

 Η 14η θέση που τελείωσε η Ελλάδα την περασμένη σεζόν , επιτρέπει στον πρωταθλητή  παρουσία στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2021-22, με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό του Europa και τον 3ο-4ο της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa League. 

 Η 15η θέση θα φέρει τον πρωταθλητή έναν γύρο πίσω στο Champions League (χωρίς άλλες αλλαγές), ενώ η 16η και η 17η στερούν το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League.
 
 Όσο  για την 11η ή 12η θέση  ο πρωταθλητής πάει  στα play off του Champions League, ο δευτεραθλητής στον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο Κυπελλούχος απευθείας στους ομίλους του Europa League, ο τρίτος του πρωταθλήματος στον τρίτο προκριματικό του Europa League και ο τέταρτος του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Αθλητικά