Ξεκινούν οι έρευνες για να βρεθεί ποιος κακοποιούσε σεξουαλικά το 11 μηνών βρέφος

Με νέο γύρο καταθέσεων θα προχωρήσει η Ασφάλεια για τον τραγικό θάνατο του βρέφους 11 μηνών από τη Συρία, το οποίο έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Ύστερα από το ιατροδικαστικό πόρισμα, οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι το βρέφος κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Αρχικά αφηνόταν ανοιχτό το ενδεχόμενο το σώμα του βρέφους να έφερε αλλοιώσεις από παθολογικά αίτια. Αυτό, ωστόσο, αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει, καθώς ο ιατροδικαστής «έδειξε» σεξουαλική κακοποίηση. Αυτό που δεν έχει βρεθεί ακόμα είναι η αιτία θανάτου, που πιθανότατα αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Οι αστυνομικοί θα πάρουν εκ νέου καταθέσεις από τους γονείς του βρέφους και από φιλικό ζευγάρι τους, με το οποίο συγκατοικούσαν. Επίσης, θα κληθεί για κατάθεση οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο θα μπορούσε να έχει έρθει σε επαφή με το βρέφος το τελευταίο διάστημα. Οι Αρχές θεωρούν ότι κάποιος μπορεί να ξέρει την αλήθεια και έτσι ο στόχος τους είναι κάποιος να «σπάσει» και να βρεθεί το άτομο που κακοποίησε σεξουαλικά το βρέφος.

Οι γονείς του παιδιού από τη Συρία που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στου Ζωγράφου, έχουν άλλα δύο μικρά παιδιά, το δίδυμο κοριτσάκι του άτυχου βρέφους και ένα αγοράκι μεγαλύτερο κατά ένα έτος. Το άλλο ζευγάρι είναι συγγενείς τους που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη, έχουν και εκείνοι ένα μωρό και τους επισκέφτηκαν το βράδυ του Σαββάτου για δύο ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο κοριτσάκι έπασχε από μικροκεφαλία και τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του επιδεινωνόταν συνεχώς με αιμοπτύσεις και σπασμούς. Είχε πάει πολλές φορές στο Νοσοκομείο Παίδων, είχε νοσηλευτεί ξανά και έπαιρνε θεραπεία, μέχρι που η μητέρα ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής πως το παιδί της δεν ανέπνεε πλέον και το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης