Ξενάγηση των Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στην έκθεση Τάκης Τλούπας «Ταξίδια μιας ζωής»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα», τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ που εφαρμόζονται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, ξεναγήθηκαν χθες 2 Ιουλίου 2020 στην τιμητική έκθεση Τάκης Τλούπας «Ταξίδια μιας ζωής» από την κόρη του φωτογράφου και επιμελήτρια της έκθεσης, Βάνια Τλούπα.
Η έκθεση που δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Τάκη Τλούπα, τιμά τον Λαρισαίο καλλιτέχνη και διερευνά την τέχνη αλλά και τον ίδιο το δημιουργό μέσα από περίπου 45 ανέκδοτες φωτογραφίες της περιόδου 1950-1970 αλλά και προσωπικά αντικείμενα του Τάκη Τλούπα (μηχανές, ταυτότητες, γυαλιά, κ.λπ.).
Ο σχεδιασμός της έκθεσης από την Βάνια Τλούπα είναι εμπνευσμένος από τον πολύπλευρο χαρακτήρα του πατέρα της και από την αστείρευτη επιθυμία του για ταξίδια. Η αγορά της βέσπας και το ταξίδι στο Παρίσι το 1953 στάθηκαν η αφορμή να στηθεί ένα φωτογραφικό ταξίδι με αφετηρία την Ελλάδα και προορισμό την Ευρώπη.
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου ήταν παρόντες, ο πρόεδρος Νικόλαος Σκεντέρης, η αντιπρόεδρος Μάγδα Κουμπαρέλου, ο γενικός γραμματέας Θωμάς Κυριάκος, η έφορος εγκαταστάσεων και υλικού Βικτωρία Λύτρα, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου και το μέλος Ελένη Αναστασίου.
Συλλόγος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα»

The post Ξενάγηση των Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στην έκθεση Τάκης Τλούπας «Ταξίδια μιας ζωής» appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;