Ύποπτα κρούσματα κοροναϊού στο σχολείο των παιδιών Ουίλιαμ – Κέιτ

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει ο επιδημικός κοροναϊός ακόμα και στην βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με νέα βρετανικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τέσσερα άτομα από το σχολείο που φοιτούν τα παιδιά της Κέιτ και του Ουίλιαμ, πρίγκιπας Τζορτζ και η αδερφή του, πριγκίπισσα Σάρλοτ, έχουν τεθεί σε απομόνωση, λόγω φόβων περί μόλυνσης από τον κοροναϊό.

Τα παιδιά που έχουν θεωρηθεί ύποπτοι φορείς του ιού, έχουν τεθεί σε απομόνωση στα σπίτια τους.

«Λουκέτο» σε 13 σχολεία στην Βρετανία

Στο μεταξύ, δύο ακόμα μαθητές του σχολείου Thomas’s Battersea, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, βρίσκονται σε απομόνωση εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Ακόμα 13 σχολεία έχουν κλείσει σε ολόκληρη την Βρετανία εξαιτίας του τρόμου που έχει επικρατήσει από την ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού.

Πολλά είναι και τα μέλη του σχολικού προσωπικού που έχουν δεχθεί συστάσεις, προκειμένου να μην κυκλοφορούν, με τις συστάσεις αυτές να αφορούν άτομα, που επέστρεψαν από διακοπές στην Ιταλία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Βρετανίας

«Στοχεύουμε στην διατήρηση ανοιχτών σχολείων, με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές μας είναι προστατευμένοι. Ο ευρύτερος στόχος μας, πραγματικά, είναι να μην προκληθεί αναστάτωση αλλά ούτε και κοινωνικές, οικονομικές επιπτώσεις, που θα επιβαρύνουν το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: Ζωή & Τέχνες – ΤΑ ΝΕΑ